Svakoj ženi je važno da se uklopi u obitelj svoga supruga. Koliko god to bilo teško i izazovno, sve je puno lakše kad se u odnos uključi obostrano poštovanje. Tada je moguće uspostaviti zdravu komunikaciju koja je ključna u svim odnosima.

Odnos svekrve i snahe jedan je od kompliciranijih u životu.

Svekrve su žene pune životnog iskustva, a jednom kad njihova djeca stvore svoju obitelji, one ih žele savjetovati i usmjeriti. Njihova namjera ponekad prijeđe granicu dobrog ukusa pa je sasvim normalno da njihovi savjeti i preporuke uznemire snahu ipak najbolje zna što je dobro za njezinu obitelj.

Istraživanja su potvrdila da snahe svekrvama zamjeraju uplitanje u brak, upadanje u riječ dok razgovaraju sa suprugom, uplitanje u odgoj djece, komentiranje izgleda ( posebno kilograma), dolazak bez najave te komentiranje i uplitanje u financije.

Sve je to okidač za problematičan odnos, a rješenje je nerijetko obostrano izbjegavanja samo kako bi se održao mir u obitelji.

Ipak, nisu svekrve uvijek krive za klimave temelje u tom odnosu. Ponekad su i snahe te koje zauzmu upogrešan stav i zakoče razvitak potencijalno zdravog odnosa. U nastavku pročitajte što to snahe rade krivo i što im njihove svekrve najviše zamjeraju.

1. Ponaša se superiorno

Ponekad možemo stvoriti pogrešnu percepciju o suprugovoj majci i to je glavni razlog zbog kojega se ona ne osjeća slobodno pokazati svoju ljubav prema snahi. Ako snaha uđe u obitelj i zauzme superiorni stav, svekrva će zasigurno to primijetiti i zamjeriti, a napredak u odnosu tako će se usporiti.

2. Ponaša se sebično

Ako snaha ne nazove svekrvu, osim kad treba pričuvati djecu, to bi mogao biti veliki problem. Brojne su situacije u kojima snaha može pokazati sebičnost. Primjerice, ako nikad ne dođe na ručak, ne pošalje poruku kad je njezina svekrva bolesna i ne sjeti se važnih datuma...sve to može stvoriti zategnut odnos između njih. 

3. Pokazuje nepoštovanje

Svekrva je suprugova majka i baka mališana, a to se treba cijeniti. Iako njihova ljubav ponekad prijeđe granicu, svejedno zaslužuju poštovanje. Ako snaha digne e glas na svekrvu, uperi prst u nju ili se prema njoj ponaša kao da joj je najbolja prijateljica, ona će to zasigurno zapamtiti i zamjeriti.

4. Okreće sina protiv majke

Svekrva će prihvatiti dinamiku odnosa koju snaha postavi. Međutim, ako snaha počne sina okretati protiv nje, to nikad neće zaboraviti. Kad dvije žene vole istog muškarca i žele mu najbolje, neslaganja su sasvim normalna stvar. Međutim, kad neslaganja prijeđu u nadmetanja, a sin prestane zvati svoju mamu jer mu je žena tako savjetovala, tada će snaha definitivno zacementirati svoj odnos sa svekrvom.

Svekrva Situacije zbog kojih je odnos između svekrve i snahe na lošem glasu

Snaha i svekrva Jedan od kompliciranijih odnosa: 10 stvari koje žena može naučiti od svekrve

Svekrva i snaha I to je moguće: Osam znakova da vas svekrva zapravo jako voli

5. Drži djecu podalje

Najgore što snaha može napraviti svojoj svekrvi zasigurno je postaviti distancu između nje i njezinih unuka. Ako, primjerice, djeca više vremena provode s bakom s majčine strane, nego s onom s očeve, svekrva će se vjerojatno jako rastužiti i to svojoj snahi nikad neće zaboraviti.

Slavne žene koje imaju problematičan odnos sa svekrvama Kraljica Letizia nije u dobrim odnosima sa svojom svekrvom Sofijom Vjenčanje Felipea i Letizije 2004. godine Kraljica Letizia sa svekrvom Sofijom +4 Sofia i Letizia nekoliko trenutaka nakon svađe koju su zabilježile kamere

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju