Slavne osobe i dizajneri službeno su proglasili „zaboravljanje hlača“ jednim od najpoželjnijih trendova sezone.

Galerija

Do nestanka hlača kao zanimljivog trenda došlo je postupno. Prvo nas je iznenadio povratak nošenje biciklističkih hlača, zatim su svoj svijetao trenutak imale mikro minice, a lani nepravilno porubljene kratke traper hlače.

Nekako spontano dogodilo se to da i najveće modne kuće poput Diora, Prade pa čak i Chanela svoje modele na pistu šalju bez hlača, prezentirajući svoje kreacije samo uz prozirne tajice, donje rublje koje se slobodno vidi i uz gole noge.

Dakako, ovaj trend nije rezerviran samo za modne piste, mnoge su ga slavne dame rado prigrlile i počele nositi i u trenucima za koje su prije bile rezervirane svečane haljine pa se rado na crvenim tepisima pojavljuju samo u bodijima.

No ova modna pojava nije osvojila slavne glumice, pjevačice i manekenke samo na crvenim tepisima, rado se u izdanju bez hlača pojavljuju i u neformalnim šetnjama poput glumice Kristen Stewart i manekenke Kendall Jenner.

Trend nenošenja hlača jako se sviđa glumici Kristen Stewart Foto: Profimedia

Za svečanije prigode no pants trend nosi se uz duže ili kraće sakoe ili košulje, a za van je uparen s običnim majicama i kardiganima. Također, ako košulja ili majica ne prekrivaju doje rublje, ono je često vrlo zanimljivo i zapravo ravnopravan dio outfita, a to je pokazala, primjerice, glumica Billie Piper.

Glumica Billie Piper donje rublje je uparila sa sakoom Foto: Guliver Images

I dok je ova modna odvažnost itekako zaživjela među stranim zvijezdama, a od Hrvatica se najviše sviđa Borni Kotromanić čiji odvažni stil uvijek privuče pažnju, zanima nas što vi mislite o ovome trendu.

Anna Taylor Joy na predstavljanju filma Foto: Guliver Images

Zendaya u sakou starom 32 godine pokazala da i "zaboravljanje" hlača može biti elegantno

Pusti, pusti štikle: Osam poznatih žena koje su poručile da one zbog mode neće trpjeti