Ako se u vašem zamrzivaču ili hladnjaku stalno stvara led, čitajte dalje jer donosimo učinkovite savjete kako se lako riješiti ovog problema.

Led u hladnjacima i zamrzivačima najčešće nastaju zbog prekomjerne vlage i nepravilnog skladištenja namirnica.

Ključ za sprječavanje ovog problema leži u pravilnom pakiranju hrane i održavanju optimalnih uvjeta unutar uređaja. Svi proizvodi, posebno oni u vrećicama, trebali bi biti dobro zatvoreni kako bi se smanjila količina vlage koja pridonosi stvaranju leda.

Iako moderni hladnjaci i zamrzivači često dolaze s no frost tehnologijom, mnogi stariji modeli još uvijek zahtijevaju redovito odmrzavanje kako bi se spriječilo nakupljanje leda.

Prvi korak u rješavanju ovog problema je potpuno čišćenje i odmrzavanje uređaja. Nakon što uklonite led, važno je temeljito osušiti sve unutarnje površine.

Jedan praktičan savjet koji može pomoći u sprječavanju stvaranja novog leda je nanošenje tankog sloja ulja na stranice hladnjaka i zamrzivača. Ulje stvara zaštitni sloj koji otežava stvaranje leda na površini. Tako unutrašnjost uređaja ostaje suha, a potreba za čestim odmrzavanjem se smanjuje.

Ako se led i dalje stvara u ovim uređajima, provjerite jesu li brtve vrate ispravne, odnosno provjerite je li guma na vratima u dobrom stanju. Važno je napomenuti da zamrzivač ne bismo trebali često otvarati jer tako ulazi topli zrak, uzrokujući kondenzaciju, a samim time i stvaranje leda, a uvjerite se i da zamrzivač nije pretrpan jer zrak tako ne može slobodno kružiti, što također dovodi do stvaranja leda.

Najveća greška koju radimo kada stavljamo hranu u zamrzivač Organizacija hladnjaka: Najveća greška koju radimo i kako najbolje pohraniti namirnice