U takvim trenucima lako je pomisliti da će kolač propasti ili da ćete morati posegnuti za mikrovalnom, što često završi rastopljenim, a ne omekšanim maslacem.

Dobra vijest je da nema potrebe za panikom, improvizacijom ni promjenom recepta. Postoji jednostavan kuhinjski trik koji će omekšati maslac u samo nekoliko minuta a da se ne otopi ili izgubi svoju teksturu.

Trik s toplom čašom

Uzmite čašu ili manju zdjelu i napunite je vrućom vodom, tek toliko da zagrije stijenke. Nakon minute izlijte vodu, brzo obrišite čašu i njome poklopite komad maslaca na tanjuru.

Toplina će se ravnomjerno rasporediti oko maslaca i omekšati ga prirodno i ravnomjerno. Za otprilike 5 do 10 minuta imat ćete savršeno mekan maslac, spreman za mazanje, miksanje ili pečenje.

Taj mali kuhinjski trik posebno dobro dođe u užurbanim trenucima, kada se sve događa brzo, a recepti ne trpe čekanje.

Osim što štedi vrijeme, pomaže zadržati idealnu konzistenciju maslaca, što je ključno za uspješne kolače i kreme.

Ako još tražite ideje u posljednji čas, napravile smo popis od 20 kolača koji su gotovi za pola sata, a tu je i naš popis s više od 150 slatkih recepata na jednom mjestu.

Za vas smo pripremile još odličnih savjeta uz koje će pečenje kolača ići kao od šale.

Kad je bolje koristiti maslac, a kad margarin?

Koje su prednosti suhog, a koje svježeg kvasca? Donosimo korisne odgovore

Kako napraviti dizano tijesto? Pet ključnih savjeta za savršen rezultat

Ako dodate ovaj sastojak u tijesto breskvice vam neće popucati

Ako ste se zapitali kad koristiti sodu bikarbonu, a kad prašak za pecivo - imamo odgovor