U takvim trenucima lako je pomisliti da će kolač propasti ili da ćete morati posegnuti za mikrovalnom, što često završi rastopljenim, a ne omekšanim maslacem.
Dobra vijest je da nema potrebe za panikom, improvizacijom ni promjenom recepta. Postoji jednostavan kuhinjski trik koji će omekšati maslac u samo nekoliko minuta a da se ne otopi ili izgubi svoju teksturu.
Trik s toplom čašom
Uzmite čašu ili manju zdjelu i napunite je vrućom vodom, tek toliko da zagrije stijenke. Nakon minute izlijte vodu, brzo obrišite čašu i njome poklopite komad maslaca na tanjuru.
Toplina će se ravnomjerno rasporediti oko maslaca i omekšati ga prirodno i ravnomjerno. Za otprilike 5 do 10 minuta imat ćete savršeno mekan maslac, spreman za mazanje, miksanje ili pečenje.
Taj mali kuhinjski trik posebno dobro dođe u užurbanim trenucima, kada se sve događa brzo, a recepti ne trpe čekanje.
Osim što štedi vrijeme, pomaže zadržati idealnu konzistenciju maslaca, što je ključno za uspješne kolače i kreme.
Ako još tražite ideje u posljednji čas, napravile smo popis od 20 kolača koji su gotovi za pola sata, a tu je i naš popis s više od 150 slatkih recepata na jednom mjestu.
Za vas smo pripremile još odličnih savjeta uz koje će pečenje kolača ići kao od šale.