Često zaboravljamo koliko se prašine nakupi unutar radijatora tijekom godine. Ta nakupljena prašina može utjecati ne samo na kvalitetu zraka u prostoriji, već i na učinkovitost grijanja.

Između ostalog, ona može otežati cirkulaciju toplog zraka, zbog čega radijatori rade manje učinkovito i mogu trošiti više energije. Osim toga, ta prašina može završiti u zraku, što može izazvati alergijske reakcije ili pogoršati kvalitetu zraka u prostoriji.

Kako bismo izbjegli te probleme, radijatore treba dobro očistiti, a jedan praktični način postao je vrlo popularan na TikToku. Sve što vam treba za čišćenje radijatora, ističu korisnici ove društvene mreže, jest – fen.

Uzmite fen za kosu i postavite ga u najjači način rada. Usmjerite mlaz zraka iz fena prema unutrašnjosti radijatora, posebno u otvore između rebara. Jak zrak iz fena izbacit će nakupine prašine koje su se skupljale cijelu godinu.

Rezultati su, prema mnogim korisnicima, iznenađujući. Velike količine prašine izlaze iz radijatora, što su brojni korisnici nazvali "pravim otkrićem".

Ako ste se pitali kako izbaciti prašinu iz radijatora, možda će vam se svidjeti ovaj jednostavni i besplatni trik za čišćenje.

U nastavku možete pronaći još korisnih trikova za čišćenje. 

Vidjeli ste je bezbroj puta, a niste znali da vam ta tipka može olakšati usisavanje Trik od dva eura za najlakše čišćenje kuhinjskih i kupaonskih fuga Sjetite li ih se? Sedam predmeta u kuhinji koje zanemarimo prilikom čišćenja, a ne bismo trebali Mrlje s kauča nestat će u tren oka pomoću tekućine koju svi imamo doma Napravite 100 posto prirodne tablete za perilicu suđa od četiri sastojka koje imate kod kuće