Kampanju "Budi razlog za nečiji osmijeh - Udomi psa iz azila!" Udruga Pobjede i Grad Osijek pokrenuli su kako bi svoje sugrađan(k)e osvijestili i/li podsjetili na njihove četveronožne sugrađane koji žive u Azilu, ima ih 200 i ima ih svakakvih: mirnih, razigranijih, veselijih, tužnijih, malih, velikih i svima je zajedničko jedno - svi su dobri psi koji su imali tu nesreću do sada upoznati samo loše ljude zbog kojih su završili u Azilu, ali imaju i nadu da će zahvaljujući dobrim ljudima otići iz Azila.

Galerija

 

Optimizam je ovdje, u Azilu najcjenjenija valuta, kažu iz Pobjeda, a zahvaljujući njemu i funkcioniraju kao najbolji azil u Hrvatskoj, no Azil ima svoje, pravilnicima određene, kapacitete i tek po odlasku jednoga psa iz Azila, odnosno tek kad se jedan pas udomi, oslobađa se mjesto za idućeg s ulice. Zato je bitno pozivati na društvenu odgovornost, svi smo ili dio problema ili dio rješenja.

Uz jumbo plakate i city lightove koje je Grad Osijek postavio, ovih dana uz račune za vodu, u sve osječke poštanske sandučiće stići će i letci, koji su također dio kampanje, no oni će sadržavati još nešto što bi uistinu moglo obradovati sve naše sugrađane sa psima, a to je mogućnost prijave na besplatnu kastraciju pasa. Taj projekt Udruga Pobjede realizirat će uz pomoć njemačkih partnera, udruge ITV Grenzenlos, koja će spomenute kastracije financirati u potpunosti.

Kampanja \'Budi razlog za nečiji osmijeh - Udomi psa iz azila!\' udruge Pobjede iz Osijeka - 4 Foto: Udruga Pobjede

Tako će se na letku, uz edukativni dio o važnosti kastracije, pronaći i QR code koji vodi na online prijavnicu, ali i telefon kojim se građani mogu prijaviti, 095 357 8077. Realizacija počinje u listopadu pa se građani mole da se prijave na vrijeme s obzirom na to da su sredstva ipak ograničena.

Kampanjom, ali i osiguranim sredstvima za kastracije želi se postići prevencija tolikog broja napuštenih pasa koji u posljednje vrijeme eskalira prepunjenošću Azila, domovima volontera, građana koji su voljni pomoći, no istina jest da tek mali dio ljudi ne može zauvijek sanirati neodgovornost ostatka populacije.

Osječki junaci: "Iz tužnog i čemernog mjesta stvorili smo najljepši azil za pse u Hrvatskoj"

10 razloga zbog kojih su psi mješanci posebniji od čistokrvnih pasa

Vrijeme je da osvijeste da smo svi odgovorni za svijet u kojem živimo pa počevši od osobnih odluka koje će značiti udomljavanje umjesto kupovine pasa, nenapuštanje pasa i dobru brigu o njima do dobrih, civiliziranih i ekonomski efikasnih politika gradova i općina koje imaju zadatak provoditi Zakon o zaštiti životinja surađujući s lokalnim udrugama za zaštitu životinja, baš kao što to čini Grad Osijek, koji zahvaljući suradnji s Udrugom Pobjede može biti ponosan jer ima najljepši azil u Hrvatskoj.

Kampanja \'Budi razlog za nečiji osmijeh - Udomi psa iz azila!\' udruge Pobjede iz Osijeka - 7 Foto: Udruga Pobjede