Kampanju "Budi razlog za nečiji osmijeh - Udomi psa iz azila!" Udruga Pobjede i Grad Osijek pokrenuli su kako bi svoje sugrađan(k)e osvijestili i/li podsjetili na njihove četveronožne sugrađane koji žive u Azilu, ima ih 200 i ima ih svakakvih: mirnih, razigranijih, veselijih, tužnijih, malih, velikih i svima je zajedničko jedno - svi su dobri psi koji su imali tu nesreću do sada upoznati samo loše ljude zbog kojih su završili u Azilu, ali imaju i nadu da će zahvaljujući dobrim ljudima otići iz Azila.

Galerija Kampanja \'Budi razlog za nečiji osmijeh - Udomi psa iz azila!\' udruge Pobjede iz Osijeka - 6 Kampanja \'Budi razlog za nečiji osmijeh - Udomi psa iz azila!\' udruge Pobjede iz Osijeka - 5 Kampanja \'Budi razlog za nečiji osmijeh - Udomi psa iz azila!\' udruge Pobjede iz Osijeka - 2 +3 Predivna kujica Sonya zaštitna je njuškica kampanje 'Budi razlog za nečiji osmijeh - Udomi psa iz azila!'  

Optimizam je ovdje, u Azilu najcjenjenija valuta, kažu iz Pobjeda, a zahvaljujući njemu i funkcioniraju kao najbolji azil u Hrvatskoj, no Azil ima svoje, pravilnicima određene, kapacitete i tek po odlasku jednoga psa iz Azila, odnosno tek kad se jedan pas udomi, oslobađa se mjesto za idućeg s ulice. Zato je bitno pozivati na društvenu odgovornost, svi smo ili dio problema ili dio rješenja.

Uz jumbo plakate i city lightove koje je Grad Osijek postavio, ovih dana uz račune za vodu, u sve osječke poštanske sandučiće stići će i letci, koji su također dio kampanje, no oni će sadržavati još nešto što bi uistinu moglo obradovati sve naše sugrađane sa psima, a to je mogućnost prijave na besplatnu kastraciju pasa. Taj projekt Udruga Pobjede realizirat će uz pomoć njemačkih partnera, udruge ITV Grenzenlos, koja će spomenute kastracije financirati u potpunosti.

Kampanja \'Budi razlog za nečiji osmijeh - Udomi psa iz azila!\' udruge Pobjede iz Osijeka - 4 Predivna kujica Sonya zaštitna je njuškica kampanje 'Budi razlog za nečiji osmijeh - Udomi psa iz azila!' (Foto: Udruga Pobjede)

Tako će se na letku, uz edukativni dio o važnosti kastracije, pronaći i QR code koji vodi na online prijavnicu, ali i telefon kojim se građani mogu prijaviti, 095 357 8077. Realizacija počinje u listopadu pa se građani mole da se prijave na vrijeme s obzirom na to da su sredstva ipak ograničena.

Kampanjom, ali i osiguranim sredstvima za kastracije želi se postići prevencija tolikog broja napuštenih pasa koji u posljednje vrijeme eskalira prepunjenošću Azila, domovima volontera, građana koji su voljni pomoći, no istina jest da tek mali dio ljudi ne može zauvijek sanirati neodgovornost ostatka populacije.

Slika nije dostupna Osječki junaci: "Iz tužnog i čemernog mjesta stvorili smo najljepši azil za pse u Hrvatskoj"

Pas mješanac 10 razloga zbog kojih su psi mješanci posebniji od čistokrvnih pasa

Vrijeme je da osvijeste da smo svi odgovorni za svijet u kojem živimo pa počevši od osobnih odluka koje će značiti udomljavanje umjesto kupovine pasa, nenapuštanje pasa i dobru brigu o njima do dobrih, civiliziranih i ekonomski efikasnih politika gradova i općina koje imaju zadatak provoditi Zakon o zaštiti životinja surađujući s lokalnim udrugama za zaštitu životinja, baš kao što to čini Grad Osijek, koji zahvaljući suradnji s Udrugom Pobjede može biti ponosan jer ima najljepši azil u Hrvatskoj.

Kampanja \'Budi razlog za nečiji osmijeh - Udomi psa iz azila!\' udruge Pobjede iz Osijeka - 7 Sretno udomljeni psi iz osječkog azila koji vodi udruga Pobjede (Foto: Udruga Pobjede)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju