Hrvatska obala skriva mjesta koja izgledaju još i ljepše nego poznate svjetske destinacije, a jedna čarobna uvala smjestila se na otoku Visu i posjetiteljima zagarantirala mir, opuštanje i nestvarne fotografije.

Radi se o skrivenoj uvali Pritišćina, komadiću raja koji se smjestio svega nekoliko kilometara od Komiže. Uvala se sastoji od dvije uvale – Velike Pritišćine i Male Pritišćine.

Do prve je moguće doći autom ili pješice, a put do druge, koja osvaja društvene mreže, prava je ljetna avantura. Do Mala Pritišćine može se doći brodom, šetnjom po stijenama ili plivanjem koje traje oko 20 minuta.

Pritišćina je malena, ali jedna od najljepših viških uvala. Nalazi se na južnoj strani otoka i do nje je moguće doći vrlo dugim i lošim makadamskim putem od Podhumlja. U uvali je, pored nekoliko kuća, prelijepa šljunčana plaža s pogledom na Biševo, piše portal vis-central.

Ako se odlučite na šetnju od Velike do Male uvale, u jednom ćete trenutku morati skočiti u more, što je zapravo jedna prava ljetna avantura, stoga dobro razmislite koliko dugo možete plivati i hodati kad temperature skoče, a valja ponijeti i puno vode sa sobom.

Ondje nema ležaljki, suncobrana i velike gužve pa ova plaža većinom privlači mlade ljude i parove koji vole istraživati skrivene kutke na našoj obali.

More je ondje kristalno čisto, a kombinacija tirkizne boje i stijena stvara prizore koje je zapravo teško zabilježiti mobitelom. Jedan od najzanimljivijih detalja jest srcolika stijena koja doista oduzima dah, stoga razmislite o ovoj avanturi ako se nađete na Visu.

Kako bismo sačuvali ljepotu i čistoću našeg mora i naših plaža, podsjećamo koliko je važno da svatko od nas svojim malim doprinosom njihova nezagađivanja napravi veliku razliku.

Pogledajte čudesni bazen na našoj obali kojem tepaju da je najljepši na svijetu

Pogledajte skrivenu plažu na Krku do koje vrijedi prošetati

10 najromantičnijih plaža na hrvatskoj obali

Plažu na Pelješcu uspoređuju s Karibima, a njezino nam ime sve govori