Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom ljepotom i jednostavnošću, a jedan od takvih je i kameni bazen, čije su fotografije obišle svijet jer mu se laska da je najljepši bazen na svijetu.

Bazen je dio hotela Excelsior u Dubrovniku. Taj je hotel poznati simbol luksuza, a smješten je u raskošnoj bivšoj kraljevskoj vili izgrađenoj 1913. godine, svega nekoliko minuta hoda od poznatih srednjovjekovnih gradskih zidina, koje uvijek privlače pažnju turista.

Tijekom godina njegova postojanja u hotelu su odsjedali uglednici kao što su kraljica Elizabeta II, Elizabeth Taylor, Orson Wells, Margaret Thatcher, Sophia Loren, Sir Roger Moore i mnogi drugi.

Iako je riječ o vrlo luksuznom hotelu koji nudi sve što možete poželjeti, posebnu pažnju na društvenim mrežama ovog ljeta plijeni njegov kameni bazen.

Naime, kako se hotel smjestio tik u more, svi njegovi gosti vrlo lako mogu do kamene plaže koja se nalazi u njegovu podnožju. I to ne bi bilo ništa neuobičajeno da se tu ne nalazi kameni bazen ispunjen morskom vodom koji ponekad zapljusnu i visoki valovi te koji izgleda kao da je dio starog Rima ili Grčke.

Pravokutnog je oblika, ograđen debelim kamenim blokovima na kojima su rupice kroz koje ulazi morska voda, a na njega se naslanja veliko kamenje koje izranja iz mora.

Plaža Vučine na Pelješcu Uživajte! 15 najljepših fotografija plaža na Pelješcu naših čitateljica

Plaža Zelenika u Puli Plaža u Puli koja će oduševiti sve koji vole dobar hlad, a ne vole gužvu

Ovisno o morskim mijenama, odnosno o plimi i oseci, bazen se dodatno puni morskom vodom.

Ovaj je bazen, malo čudo prirode i arhitekture, još jedan dokaz da se hrvatska obala može pohvaliti unikatnim zdanjima koja su vrhunac turističke ponude. 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju