Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom ljepotom i jednostavnošću, a jedan od takvih je i kameni bazen, čije su fotografije obišle svijet jer mu se laska da je najljepši bazen na svijetu.

Bazen je dio hotela Excelsior u Dubrovniku. Taj je hotel poznati simbol luksuza, a smješten je u raskošnoj bivšoj kraljevskoj vili izgrađenoj 1913. godine, svega nekoliko minuta hoda od poznatih srednjovjekovnih gradskih zidina, koje uvijek privlače pažnju turista.

Tijekom godina njegova postojanja, u hotelu su odsjedali uglednici kao što su kraljica Elizabeta II, Elizabeth Taylor, Orson Wells, Margaret Thatcher, Sophia Loren, Sir Roger Moore i mnogi drugi.

Iako je riječ o vrlo luksuznom hotelu koji nudi sve što možete poželjeti, posebnu pažnju na društvenim mrežama ovog ljeta plijeni njegov kameni bazen.

Naime, kako se hotel smjestio tik uz more, svi njegovi gosti vrlo lako mogu doći do kamene plaže koja se nalazi u njegovu podnožju. I to ne bi bilo ništa neuobičajeno da se tu ne nalazi kameni bazen ispunjen morskom vodom koji ponekad zapljusnu i visoki valovi te koji izgleda kao da je dio starog Rima ili Grčke.

Pravokutnog je oblika, ograđen debelim kamenim blokovima na kojima su rupice kroz koje ulazi morska voda, a na njega se naslanja veliko kamenje koje izranja iz mora.

Plaža Vučine na Pelješcu 15 najljepših fotografija plaža na Pelješcu naših čitateljica

Plaža Zelenika u Puli Tražite hlad i što manje gužve? Onda je ova plaža u Puli idealna za vas

Ovisno o morskim mijenama, odnosno o plimi i oseci, bazen se dodatno puni morskom vodom.

Ovaj je bazen malo čudo prirode i arhitekture te još jedan dokaz da se hrvatska obala može pohvaliti unikatnim zdanjima koja su vrhunac turističke ponude. 


  Kao da ste na pješčanoj plaži: Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom - 7 Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom - 5 +12 Mjesto za odmor u Istri s najčarobnijim bazenom - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju