Temperature su ponovno skočile, more se ponovno zagrijalo, a svi oni kojima je ostao još koji dan godišnjeg pohrlili su prema obali kako bi iskoristili zadnje dane kolovoza za uživanje u ljepotama Jadrana.

Galerija Plaža Oprna na Krku Plaža Oprna na Krku Plaža Oprna na Krku +8 Plaža Oprna na Krku

Otok Krk jedno je od omiljenih ljetnih odredišta. Osim što je relativno blizu kontinentalne Hrvatske, skriva ljepote koje će oduševiti gotovo svaki profil ljudi.

Bilo da ste obitelj s klincima koja se želi maknuti od gradske vreve, mladi par željan privatnosti i skrivenih uvala, ili pak avanturist koji uživa u aktivnom odmoru – Krk nudi sve što vam je potrebno da napunite baterije.

Na južnoj strani otoka, u istoimenoj uvali, smjestila se Stara Baška. Kroz povijest je to bilo maleno pastirsko selo, a danas je poznata kao okupljalište svih onih koji žele mirniji odmor.

Plaža Oprna na Krku Plaža Oprna na Krku (Foto: Shutterstock)

U neposrednoj blizini Stare Baške nalazi se predivna Oprna, šljunčana plaža koju mnogi smatraju jednom od najljepših na otoku, a turisti je još uvijek nisu otkrili.

Na brojnim plažama na Krku vijore se plave zastave koje su dokaz kristalno čistog mora. Jedan je to od razloga zašto se ljudi ondje vraćaju.

Plaža Oprna na Krku Plaža Oprna na Krku skriveni je dragulj kojega turisti još nisu otkrili (Foto: Shutterstock)

Do plaže Oprne nije moguće doći automobilom, već je potrebno upregnuti mišiće i zaputiti se na petnaestominutnu šetnju. Svi koji su je posjetili ističu da vrijedi prošetati jer je prizor koji će vas ondje dočekati doista impresivan.

Plaža Oprna na Krku Plaža Oprna na Krku (Foto: Shutterstock)

Iako će se ova plaža svidjeti svakom profilu turista, ponajviše će oduševiti mlade ljude kojima su mir, privatnost i romantični ambijent glavni kriteriji kod odabira savršene plaže.

Malena plaža proteže se na tek 200 metara, a posebna je po tirkiznom i kristalno čistom moru i fotogeničnim slamnatim suncobranima koji će tako lijepo izgledati na fotografijama na društvenim mrežama.

15 hrvatskih plaža s najljepšim tirkiznim morem Punta Rata, Brela Plaža Vučine Plaža Podstrana +6 Bošana, Otok Pag

Važno je napomenuti da ondje nema prirodnog hlada pa treba ponijeti svu potrebnu opremu koja će vas zaštititi od sunca.

Plaža Oprna na Krku Plaža Oprna na Krku (Foto: Shutterstock)

  Čarobna je! Jedna od najljepših hrvatskih pješčanih plaža na otoku bez prometa Plaža Šunj na otoku Lopudu - 3 Šunj Šunj +5 Otok Lopud

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju