A sada malo odmora, ali prividno… Za ovu vježbu možete ležati i pritom jačati ruke, odnosno tricepse.

Galerija

Za one kojima su ruke slaba točka donosimo vježbu uz koju ćete ih ojačati dok ste u ležećem položaju. Čini se kao savršen scenarij, vježbate dok ležite, a rezultati su vidljivi. U našem Fit izazovu, uz 16 videa s isto toliko zabavnim vježbama s trenericom Ninom Šuprinom i idejama za ukusne i jednostavne obroke uz PIK šunke koje je osmislila nutricionistica Zrinka Babić, oblikovat ćete tijelo i usaditi zdrave prehrambene navike.

U današnjem videu donosimo vam vježbu kojom ćete učvrstiti ruke i riješiti se omraženih lastavica te bezbrižno uskočiti u majice kratkih ili bez rukava u toplim danima koji slijede.

PIK fit izazov - 1 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

VJEŽBA – JAČANJE TRICEPSA U LEŽEĆEM POLOŽAJU

Lezite na lijevi bok. Desni dlan položite na desno rame, a desni dlan čvrsto na pod ispred desne nadlaktice. Udahom podižite gornji dio tijela, a izdahom se spustite. Vježbu izvodite 45 sekundi na jednom boku pa isto ponovite i na desnom boku podižući se uz pomoć lijevog dlana koji je čvrsto na podu.

PIK fit izazov - 3 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

VJEŽBAJTE I JEDITE NA ZRAKU

Kažu da boravak na zraku otvara apetit pa uživajte na otvorenom i u obroku poslije treninga. Rezultate ćete postići obrocima koji su bogati proteinima, ali ne zaboravite i na ugljikohidrate.

Konzumacija složenih ugljikohidrata nakon treninga smanjit će osjećaj gladi i umora te vam vratiti energiju, a može i suzbiti želju za slatkim, što će vas pogurati bliže vašim ciljevima.

Nahranite mišiće s proteinima s manjim udjelom masnoća poput PIK šunki, koje možete kombinirati u salatama, popečcima i zdravim sendvičima, i uživajte u njima na otvorenom jer bilo što može poslužiti kao stol.

PIK fit izazov - 2 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

PIK Pureće šunke, Kuhana šunka i Šunka u ovitku sadrže samo 2 % masnoće i bogate su proteinima, što ih čini odličnim proizvodom za one koji paze na unos kalorija, no pritom se ne žele odreći ukusnih zalogaja.

U nastavku donosimo recept za jedan od takvih ukusnih zalogaja.

PIK fit izazov - 4 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

RECEPT – POPEČCI OD TIKVICE SA ŠUNKOM I SIROM

Sastojci:

  • 4 šnite PIK šunke u ovitku
  • 1 tikvica
  • 2 mlada luka
  • 3 jaja
  • ½ dl mlijeka
  • 3 do 4 žlice brašna
  • biljno ulje za prženje (ovisno o veličini tave)
  • sol, papar

PIK fit izazov - 5 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Priprema:

  1. Tikvicu naribajte i posolite te pričekajte do pola sata da pusti tekućinu pa naribanu tikvicu potom iscijedite.
  2. Tikvicama dodajte jaja i mlijeko, dobro promiješajte te im dodajte mladi luk narezan na kolutiće i PIK šunku u ovitku narezanu na kockice.
  3. U smjesu dodajte brašno i opet dobro promiješajte.
  4. Na tavi zagrijte ulje i pecite popečke oko 3 minute sa svake strane ili dok ne postanu zlatnosmeđi. Ako ih namjeravate peći u pećnici, dodajte malo više brašna za gušću smjesu. Od smjese napravite loptice pa ih stisnite na nauljenom papiru za pečenje. Poprskajte ih uljem i stavite peći na 180 Celzijevih stupnjeva dok ne postanu zlatnosmeđi. 

 

Spremni za kratke rukave i hlačice! Učvrstite noge, ruke i stražnjicu jednom vježbom

Pseći hod: Zabavna vježba kojom jačamo trup i razvijamo motoriku

Istopite ''ljubavne jastučiće'' i podignite stražnjicu uz samo jednu vježbu

Oblikuje cijelu figuru: Vježba koja učvršćuje svaki mišić na tijelu i popravlja držanje

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK Vrbovec po najvišim profesionalnim standardima.