Nema kraja popularnosti najpoželjnijih i najtraženijih natikača na svijetu. Naravno, više ne moramo ni napominjati o kojem se modelu radi jer to već znaju i ptice na grani.

Galerija

Model Oran francuske modne kuće Hermès ove godine slavi svoj 26. rođendan. Tadašnji kreativni direktor i izvršni predsjednik Hermèsa, Jean-Louis Dumas, boravio je u alžirskom gradu Oranu kada je odlučio da će njihove kolekcije za 1997. godinu biti posvećene Africi.

Kultne natikače Oran osmislio je Pierre Hardy Foto: Hermes

Njihov dizajner obuće, cijenjeni Pierre Hardy, za proljetnu kolekciju osmislio je decentne natikače, bez ikakvih pretenzija na kultni status.

"Model Oran je poseban jer nije trebao postati klasik. Bila je to jednostavna obuća ravnog potplata, gotovo nevidljiva, kao da imate bosu nogu na kojoj je nešto naslikano... Vrlo jednostavne natikače koje bi svaka žena mogla nositi", objasnio je Hardy svoju kreaciju inspiriranu crtežom motiva koje je afričko pleme Ndebele koristilo za ukrašavanje svojih kuća.

Kultne natikače Oran osmislio je Pierre Hardy Foto: Profimedia

Ravne natikače s minimalnom širokom potpeticom i prepoznatljivim gornjištem u obliku slova H, danas su uistinu pravi klasik i sinonim za luksuznu eleganciju, a redovito ih viđamo i na zagrebačkoj špici.

Uočili smo ih i u pravom ljetnom izdanju jedne smeđokose dame. U moru raznih dostupnih varijanti, ona se odlučila za model u nijansi "vert d'eau", što u doslovnom prijevodu znači zelena voda.

Natikače Oran u ljetnom street style izdanju sa zagrebačke špice Foto: Josip Moler/Cropix

U pitanju je jedna vrlo nježna pastelna nijansa zelene boje, kao stvorena za ležernu ljetnu kombinaciju u kakvoj je naša današnja street style zvijezda prošetala centrom Zagreba.

Natikače Oran u nijansi vert d'eau Foto: Hermes

Najpopularnije natikače na svijetu kombinirala je s udobnom pamučnom haljinom šireg kroja u bijeloj boji preko koje je prebacila plavu košulju. Umjesto neke klasične kožnate torbe, odabrala je obožavani model Ark brenda Cult Gaia izrađen od bambusa.

Natikače Oran u nijansi vert d'eau Foto: Hermes

Mlada dama u bajkovitim cipelama s orhidejom koje su probudile zagrebačku špicu

Ljepotica u ljepoticama! O ovim štiklama sa zagrebačke špice sanjaju žene diljem svijeta

Zgodna dama iz Zagreba u jednima od najpopularnijih salonki svih vremena