U našoj street style rubrici muškarci su uglavnom u drugom planu, a dame dominiraju zahvaljujući svojim znatno zanimljivijim odjevnim kombinacijama. Povremeno imamo priliku vidjeti sjajno odjevene parove kod kojih nas obje strane oduševe.

Galerija

Ponekad svatko ima svoj stil, ali ima i parova koji su modno usklađeni. Psihologinja Nikki Goldstein kaže da već nakon šest mjeseci veze podsvjesno usvajamo određene značajke partnerova stila. Napominje kako se to događa zato što želimo izgledati ujedinjeno kao par, bez obzira na to što smo individue.

S druge strane, neki parovi pak zajedno biraju svoje odjevne kombinacije i svjesno ih usklađuju. Primjerice, u Aziji je taj trend uzeo maha, pa ćete na ulicama Južne Koreje i Japana na svakom koraku vidjeti parove odjevene gotovo identično. Prema mišljenju stručnjaka, u pitanju je tip ljudi koji u vezi traži maksimalno zajedništvo u svakom pogledu te je za njih modno usklađivanje izraz zajedništva kojem teže.

Sjajno! Elegantan par sa zagrebačke špice očitao lekciju o klasičnoj ljetnoj modi

Svojevremeno smo vas pitali što mislite o modnom usklađivanju i većina je rekla da je ono poželjno u određenim prigodama, ali ne i nužno. U manjini su oni koji smatraju da je usklađivanje potpuno nepotrebno, ali i oni koji se uvijek usklađuju sa svojim partnerom.

Bez obzira na to je li modno usklađivanje ovog para sa zagrebačke špice bilo slučajno ili namjerno, mi smo oduševljeni njihovim modnim odabirom, pogotovo damom, koja se tako spretno poigrala sa zemljanim tonovima.

Savršeno jesensko izdanje para sa zagrebačke špice Foto: Josip Moler/Cropix

Spajanje raznih nijansi smeđe boje kod nekih bi moglo rezultirati neskladom, ali ovdje je baš sve na svom mjestu i ništa ne djeluje kao višak.

Kratke hlače opasane remenom spojene su s tankom dolčevitom i svevremenskim kariranim sakoom savršena kroja. Bež čizme visokih sara od brušene kože pružaju idealan kontrast odjevnim komadima, a torbica iz limitirane zajedničke kolekcije brendova Louis Vuitton i Fornasetti pobrinula se za mali dašak šarenila.

Savršeno jesensko izdanje para sa zagrebačke špice Foto: Josip Moler/Cropix

Mladi gospodin odabrao je bazu crne boje i traperice užeg (ali ne i preuskog) kroja spojio s puloverom. I on se poigrao sa smeđom odabirom kožnate jakne i gležnjača u zagasitim nijansama jedne od najpopularnijih jesensko-zimskih boja.

Torba iz limitirane kolekcije Louis Vuitton x Fornasetti Foto: Josip Moler/Cropix

Muškarac iz centra Zagreba osvaja osmijehom, a njegov kul stav tako mu dobro stoji

Ovaj muškarac možda je sa zagrebačke špice, ali kao da je iz neke španjolske serije

Muškarac iz centra Zagreba: Najbolji dokaz da s odijevanjem stvarno ne treba komplicirati