Vjerovali ili ne, i odjeća otkriva ponešto o tome kakva je ljubavna dinamika parova. Točnije, to nam može pokazati njihov stil odijevanja.

Stručnjaci tvrde da se već nakon šest mjeseci veze podsvjesno počinjemo odijevati poput svojih partnera i usvajamo određene značajke njihova stila.

Psihologinja Nikki Goldstein kaže da se to događa zato što želimo izgledati ujedinjeno kao par, bez obzira na to što smo individue.

Uspoređuje to s načinom na koji se odijevamo za posao - slično kao i ostatak našeg radnog kolektiva.

Na poslu se prilagodite okruženju u kojem ste nalazite. Tako ćete i kad ste s nekim u vezi prirodno početi mijenjati svoj stil kako biste se prilagodili osobi, kaže Goldstein.

Naravno, postoje i parovi koji se svjesno modno usklađuju i zajedno biraju odjevne kombinacije koje će nositi. Prema riječima stručnjaka, to uglavnom radi tip ljudi koji u vezi traži maksimalno zajedništvo u svakom pogledu. Za njih je modno usklađivanje zapravo izraz tog zajedništva kojem teže.

S druge strane, parovi koji ostaju vjerni svom stilu i nimalo se ne prilagođavaju načinu odijevanja partnera pravi su individualci i od veze očekuju puno slobode.

Ankete

(8249) Modno usklađivanje je...

rezultati povratak glasova819
rezultati

Goldstein kaže da nema ništa loše u tome da postanemo modni blizanci sa svojim partnerom, ali samo ako je to naša odluka, a ne nametnuto ponašanje partnera koji nas želi u potpunosti promijeniti.

U galeriji pogledajte najbolje modno usklađene slavne parove po odabiru magazina Vogue.

Najkraći holivudski brakovi - 4 10 najkraćih holivudskih brakova o kojima se i danas priča

Puff Daddy i Jennifer Lopez zaljubili su 1999. godine Da su ostali zajedno… 10 "zaboravljenih" slavnih ljubavnih parova

Leslie Mann i Judd Apatow 10 slavnih ljepotica s manje atraktivnim partnerima koji imaju ono "najvažnije"

Slika nije dostupna 10 holivudskih parova koji izgledaju bolje nego prije 10 godina

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju