Torba je odavno nezaobilazan dio naših odjevnih kombinacija. Svrstavamo je u kategoriju modnih dodataka, ali ona je i više od dodatka – osnova bez koje gotovo da i ne izlazimo iz kuće.

Galerija

Većina žena preferira veće torbe u koje stanu baš sve sitnice bez kojih ne možemo zamisliti dan. Novčanik, mobitel, ključevi, kozmetičke sitnice, naočale i maramice samo su dio stvari koje svakodnevno stalno nosimo uz sebe i zato su nam potrebni prostrani modeli s dovoljno mjesta. Klasične dnevne torbe najčešće su vrlo neutralne što se tiče dizajna i boje.

S druge strane, za neke izlaske odabrat ćemo manje i efektnije modele, a neke od najupečatljivijih koje u posljednje vrijeme viđamo i na zagrebačkoj špici lansirao je brend Jacquemus.

Top izdanje sa zagrebačke špice: Nekad nezamislivo, a danas moderno i popularno

Iza ovog francuskog brenda stoji 33-godišnji dizajner Simon Porte Jacquemus. Osnovan je 2010. godine, a samo dvije godine kasnije Simon je već izlagao svoje kreacije na Pariškom tjednu mode.

Najpoznatije trendseterice na svijetu, poput Rihanne i Kim Kardashian, osvojio je upravo torbama i to mikromodelima, kojima je pokrenuo trend minijaturnih torbica.

Među najprodavanijim modelima Jacquemusovih torbi nalazi se Le Sac, koji je osim u klasičnoj dostupan i okrugloj verziji. Točnije, Le Sac Rond ima vrlo netipičnu okruglu ručku zbog koje taj model plijeni poglede na svakom koraku.

Torba brenda Jacquemus u zagrebačkom street style izdanju Foto: Josip Moler/Cropix

Zapela je za oko i prolaznicima na zagrebačkoj špici koji su imali priliku vidjeti je u izdanju jedne lijepe mlade dame. Uz kratku traper-haljinu, blejzer brenda s pepita-uzorkom i tenisice nosila je bijelu varijantu torbice Le Sac Rond.

Torba Le Sac Rond modnog brenda Jacquemus Foto: Jacquemus

Model je na službenoj stranici brenda trenutačno dostupan u raznim teksturama i bojama, od uistinu upečatljive hot pink nijanse sve od klasičnih neutralnih boja poput bijele, koju je za sebe odabrala naša današnja street style zvijezda.

Torba Le Sac Rond modnog brenda Jacquemus Foto: Josip Moler/Cropix