Kada je u pitanju moda, slijedite li pravila ili igrate po svom? Naš individualni stil odijevanja opterećen je raznim normama kojih možda nismo ni svjesni, a često i zastarjelim pravilima koja su se odavno pokazala kao suvišna.

Galerija Spoj tenisica i odijela u sjajnom street style izdanju sa zagrebačke špice Tenisice brenda Axel Arigato, model Marathon Runner Tenisice brenda Axel Arigato, model Marathon Runner +2 Popularna torbica brenda Jacquemus

Modni znalci potiču nas na eksperimentiranje prilikom osmišljavanja kombinacija jer upravo tako pomičemo granice mode te iskorištavamo pun potencijal odjevnih komada.

Dobro se zagledajte u svoj ormar iz nove perspektive. Spajajte stvari koje prije niste kombinirali i iznenadit ćete se. Odaberite one cipele za koje ste mislili da su previše svečane za vaše traperice i odjednom će vam to izgledati baš dobro. Kombinirajte običnu majicu kratkih rukava s raskošnom ogrlicom. Spajajte one komade za koje se smatra da ne idu jedno s drugim, savjetuje legendarna stilistica i kostimografkinja Patricia Field.

Uz balonere, traper, tenisice, štikle... Pogledajte kako se nose tajice na hrvatskim ulicama Tajice su čest prizor na hrvatskim ulicama Zagrebačko street style izdanje Zadarsko street style izdanje +5 Dubrovačko street style izdanje

S obzirom na to da živimo u vremenu kada se moda uistinu doživljava kao igra u kojoj se možemo prepustiti eksperimentiranju bez osuđivanja, teško je zamisliti da su donedavno neke od kombinacija koje sada svakodnevno viđamo na ulicama bile nezamislive.

Primjerice, tenisice su bile rezervirane samo za sportske kombinacije, tj. nosile su se uz sportske odjevne komade.

Spoj tenisica i odijela u sjajnom street style izdanju sa zagrebačke špice Spoj tenisica i odijela u sjajnom street style izdanju sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

Da je naša današnja street style zvijezda prije nekoliko desetljeća prošetala gradom u elegantnom odijelu i sportskim tenisicama, vjerojatno bi naišla na iznenađene poglede prolaznika. Danas se taj spoj smatra praktičnim i urbanim te nema ničega neočekivanog u kombiniranju tenisica i klasičnijih komada s daškom elegancije.

Doduše, ljepotica je za sebe odabrala tenisice koje ni njihov proizvođač ne svrstava u kategoriju sportske obuće. Nosila je model švedskog brenda Axel Arigato, koji spaja skandinavsku i japansku minimalističku estetiku u čitavom nizu sve popularnijih tenisica.

Tenisice brenda Axel Arigato, model Marathon Runner Tenisice brenda Axel Arigato, model Marathon Runner (Foto: Josip Moler/Cropix)

Njezin model pod nazivom Marathon Runner inspiriran je tenisicama za trčanje iz 90-ih. Dizajnirane za nošenje u gradu, cipele nisu namijenjene za sportske aktivnosti, piše u napomeni na službenoj stranici brenda čije tenisice nosi i Severina.

Tenisice brenda Axel Arigato, model Marathon Runner Tenisice brenda Axel Arigato, model Marathon Runner (Foto: Josip Moler/Cropix)

Kad ih već ne možemo nositi u teretani ili šetnji prirodom, onda u njima bez problema možemo na špicu. Mlada dama kombinirala je svoje maratonke s odijelom ispod kojeg je nosila klasičnu bijelu košulju. U duhu minimalizma, odlučila se za dodatke u neutralnim nijansama.

Sviđa li vam se spoj elegantnijih i sportskih komada?

glasova:

Popularna torbica brenda Jacquemus Popularna torbica brenda Jacquemus (Foto: Josip Moler/Cropix)

Na prvi pogled istaknula se hit-torbica francuskog brenda Jacquemus, model pod nazivom Le Chiquito u srednjoj veličini, a zatim i vuneni šešir šireg oboda te naočale s geometrijskim okvirom.

Jacquemus Le Chiquito Jacquemus Le Chiquito (Foto: Jacquemus)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju