Hrvatski vaterpolisti večeras igraju u finalu Europskog prvenstva, a za medalju se bore protiv Španjolske. Na bazenu Mladosti na Savi sprema se pravi spektakl, ponajviše jer se radi o dvije ponajbolje reprezentacije na svijetu.

Galerija

Tijekom prvenstva su Barakude pokazale da zaslužuju titulu najbolje reprezentacije u Europi, a osim kvalitetne igre i sjajne fizičke spreme, naši se dečki ističu i zanimljivim imenima koja bi mogla pomoći roditeljima koji očekuju dječake.

Puno prije nego što se beba rodi nameće se tema izbora najljepšeg imena. Ako očekujete dječaka, a još uvijek ne znate koje biste mu ime nadjenuli, zavirite na popis Hrvatske vaterpolske reprezentacije i inspirirajte se imenima trenutačno najpoznatijih sportskih uzora.

Osim klasičnih imena, koje nose Marko Bijač, Toni Popadić, Josip Vrlić ili pak Marko Žuvela, naše vaterpoliste krase i nešto rjeđa imena s baš posebnim značenjima.

Primjerice, Loren Fatović, uspješni je hrvatski reprezentativac, a korijen njegova imena krije se u latinskoj riječi aurus, što znači lovor, s lovorovim vijencem, a lovor je poznat kao simbol pobjede.

26-godišnji Rino Burić rodio se u Splitu i sin je bivšeg vaterpolista Danijela Burića, a njegovo ime također se ističe. Radi se o skraćenici grčkog oblika Aikatheríne, što u doslovnom prijevodu znači uvijek čist. Drugi pak izvori govore da ime Rino u Japanu znači sretan plod.

Osim Lorena i Rina, svojim se imenom ističe i Matias Biljaka. Radi se o imenu hebrejskog porijekla, a znači dar Božji. Također manje popularno, ali jednako lijepo ime nosi i poznati vaterpolist i miljenik žena Jerko Marinić Kragić. Njegovo ime potječe od grčkog imena Hieronymos, a znači sveti imenjak

Još jedno rijetko ime nosi i igrač Hrvatske vaterpolske reprezentacije Franko Lazić, a njegovo ime dolazi od starofrancuske riječi franc, što znači slobodan. Zanimljivo je ime i Konstantina Harkova, inače ruskog i hrvatskog igrača, koje nosi značenje ustrajan i ponosan. 

Jerko Marinić Kragić Foto: Marko Lukunic/Pixsell

Jerko Marinić Kragić: 10 fotografija vaterpolista koje popravljaju raspoloženje

U nastavku možete pronaći još posebnih imena za djevojčice i dječake. 

20 imena za djevojčice i dječake koja imaju snažna značenja 50 posebnih imena iz imendanskog kalendara za djevojčice i dječake Ivor, Liam, Vigo… 70 zvučnih imena za dječake od samo četiri slova 55 lijepih imena za djevojčice koja se rijetko koriste 30 baš divnih biblijskih imena za vaše djevojčice i dječake