Prilikom odabira imena za svoju bebu roditelji se vode različitim kriterijima. Neki preferiraju tradicionalna domaća imena pa će tako posegnuti u bogatu riznicu tradicionalnih hrvatskih imena. Ana, Tena, Marija, Luka, Jakov, Petar i Ivan samo su neka od imena koja tradicionalno povezujemo s našim podnebljem. S druge strane, mnogo je roditelja koji za dijete žele ime koje rijetko čujemo, nešto posebno i vrlo zvučno.

Upravo su takvo ime svojoj kćerkici dali Eni Jurišić i Vjekoslav Ključarić. Mladi par u subotu je dobio svoje prvo dijete, a mama i tata malenu princezu nazvali su Elvie i time oduševili ljubitelje unikatnih imena.

Eni, Vjeko i njihova Elvie inspirirali su nas za istraživanje brojnih stranih popisa rijetkih imena za djevojčice s kojih smo izdvojili ona već prilagođena hrvatskom jeziku.

Amani
Arta
Astra
Astrid
Beata
Besa
Cela
Celesta
Dalila
Damaris
Darla

Novorođeni djevojčica i dječak Četiri nova imena na popisu najčešćih u Hrvatskoj

Eliana
Erlena
Ester
Fidela
Florina
Freja
Gaela
Gladia
Harela
Helina


Bebe Mak, Mia, Jan... 100 kratkih i zvučnih imena za dječake i djevojčice

Idela
Ilsa
Iveta
Jalisa
Justina
Kaira
Kali
Katriana
Laisa
Liara
Liviana

Klinci Znate li koja su dva najpopularnija imena u Hrvatskoj u dobnoj skupini između 10 i 20 godina?

Majla
Mariela
Marni
Nalani
Nastja
Nura
Odeta
Otilija
Pia
Pietra

Beba Najpopularnija imena za djevojčice i dječake u Hrvatskoj od samo tri slova

Selina
Serafina
Stasja
Tamia
Tilda
Ulani
Valina
Velma
Verlena
Zelda
Zita

Inspirirajte se i ostalim imenima:

Beba na moru Male morske duše: 17 imena inspiriranih morem za curice i dječake Djevojčica i dječak 40 imena za dječake i djevojčice ako vam se sviđaju tradicionalnije opcije Beba Za male lege i legice: 20 imena za djevojčice i dječake koja su draga Slavoncima Blizanci 10 dubrovačkih imena za djevojčice i dječake koja se vole i u drugim krajevima Hrvatske Beba s krunom Tako divna, tako snažna: 15 kraljevskih imena za vaše male princeze Mnogi se prilikom odabira imena za bebu koriste raznim inspirativnim popisima Za djevojčice i dječake: 30 popularnih imena u 2022. godini koja jednako vole stranci i Hrvati

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju