Serija "Seks i grad" ostavila je neizbrisiv trag na svijet mode i način na koji se odijevamo, a za njezin uspjeh u tom pogledu zaslužna je stilistica i kostimografkinja Patricia Field.

 

 Ona je osmislila sve kombinacije koje smo vidjeli u seriji i omiljenu četvorku s malih ekrana pretvorila u modnu inspiraciju. Naravno, najveća modna ikona proizašla iz serije je lik Carrie Bradshaw.

Puno njezinog stila bilo je inspirirano Sarom Jessicom. Vjerujem da se publici svidjela kombinacija skupih i jeftinih komada, dizajnerskih i vintage, zato što je to tada bilo nešto novi i zanimljivo na televiziji, ali također i ostvarivo. Poanta je bila u stilu više nego u modnom dizajnu, garderoba stvarne osobe, ali s puno mašte.

Sarah Jessica bila je savršena osoba za nošenje tih kombinacija jer je ona sama po sebi ljubiteljica mode. Na nju možeš staviti bilo što i izgledat će fantastično. Ona zna kako se kretati u odjeći. Kao kostimografkinja, volim raditi s glumcima koji su zainteresirani za modu. To je kao kad igraš tenis. S druge strane mreže želiš nekoga tko je dobar igrač jer u suprotnom nemaš igru, rekla je u jednom intervjuu Patricia.

Otkrila je i koje su joj kombinacije Carrie Bradshaw ostale u najboljem sjećanju: Mislim da je moja najdraža kombinacija koju sam stilizirala za Carrie ona iz drugog filma kad sam je obukla u 'J'adore Dior“ majicu i dugačku suknju od tafete.

Također volim haljinu modne kuće Versace koju je Carrie nosila u zadnjoj epizodi serije dok je čekala Aleksandra Petrovskog u njihovoj hotelskoj sobi. Carrie je bila sređena i predivna, a on se ne pojavi. Haljina je dodatno naglasila emociju te scene. Poanta kostimografije nije u prodaju odjeće nego u pričanju priče.

Patricia se osvrnula i na najgore kombinacije koje je osmislila za Carrie. Točnije, zadovoljna nije samo s jednom od njih: Serija se emitirala šest godina i imali smo otprilike 24 epizode po sezoni tako da je to jako puno kombinacija, ali imam samo jednu koju pogledam i kažem: 'Eh.' Carrie je nosila suknju i crop-top, a oko golog struka stavila sam joj remen. U trenutku kad sam to radila poprilično sam oklijevala, ali mislim da se Sari Jessici svidjelo pa smo odlučili nastaviti s tim i zadržati remen. Ali kad sam kasnije vidjela kombinaciju pomislila sam da je bila jednostavno grozna. Trebala sam pozicionirati remen malo niže.