Prema katoličkom kalendaru, žene koje nose ime Klara u kolovozu dva puta imaju priliku za slavlje imendana – 11. kolovoza na spomendan svete Klare Asiške i 17. kolovoza.

Upravo je zahvaljujući Klari Asiškoj, utemeljiteljici franjevačkog reda Sestara klarisa, ovo ime postalo popularno.

Potječe od starog latinskog imena Clarus koje znači jasan, a upravo su takve Klare - jasne i direktne.

Prema numerološkim analizama, žene koje nose ovo ime cijene iskrenost. Prave su intelektualke, fokusirane i analitički nastrojene. Sklone su introspekciji i preispitivanju vlastitih postupaka.

Klare su načelno smirene i jako fleksibilne pa se lako prilagođavaju različitim ljudima i okolini. To je njihova velika prednost u kontekstu poslovne komunikacije.

Marinela, Mirja, Mari... 20 verzija najčešćeg ženskog imena

Tin, Vid, Jan... 20 posebnih imena za dječake od samo tri slova

Jednako se dobro snalaze u poslovima koji od njih zahtijevaju kreativnost i netipičan pristup rješavanju radnih zadataka te u klasičnim poslovima s jasnom strukturom rada.

Prave su vizionarke, uvijek pune ideja i imaju potrebu odmah se baciti na njihovu realizaciju. Optimistične su, društvene i preferiraju pozitivno okruženje te ljude koji nemaju potrebu širiti negativnost.

Klare su idealistice i altruistice koje imaju potrebu pomoći drugima i posvetiti se nekom višem cilju. Nije im problem žrtvovati se za nečiju dobrobit jer ih to ispunjava srećom i daje svrhu njihovu postojanju.