Na današnji dan imendan slave Antonije, a tim povodom provjerili smo značenje koje se krije iza ovog imena.

Jedno tumačenje kaže da ime dolazi od latinske riječi antonius, što je bilo ime jednog rimskog plemena, a znači "onaj koji je častan i pošten". Prema drugoj teoriji, ime je izvedeno iz grčke riječi anteo, odnosno antao, što znači "spreman za borbu".

Osobe koje nose ime Antonija ambiciozne su, nepristrane, temeljite, optimistične, aktivne, nježne, ali istovremeno i jake.

Značenje imena Antonija objašnjava i numerologija, prema kojoj se radi o tihim introvertima koji su prožeti duhovnošću. Antonije ne mare previše za materijalno, a pozornost privlače svojom intuicijom i mudrošću.

One su sanjari koji često odlutaju u oblake, zbog čega ih njihovi partneri ponekad ne razumiju u potpunosti. Međutim, privlače ih zbog svoje već spomenute duhovnosti i neovisnosti od materijalnog.

Antonije su vrlo predane svojim partnerima.

Ovo ime u Hrvatskoj nosi više od deset tisuća žena, a najpopularnije je bilo između 1930. i 1940. godine. Neke poznate žene koje nose ovo ime su Antonija Mišura Sandrić (košarkašica), Antonia Matković Šerić (pjevačica) i Antonija Stanišić (glumica).

Greta Kakve su osobe koje nose ime Greta? Dijana Kakve su osobe koje nose ime Dijana? Anamarija Kakve su osobe koje nose ima Anamarija? Željka Kakve su osobe koje nose ime Željka? Rita Kakve su osobe koje nose ime Rita? Renata Kakve su osobe koje nose ime Renata? Cvijeta Kakve su osobe koje nose ime Cvijeta? Višnja Kakve su osobe koje nose ime Višnja? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta?

Sretan imendan! 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju