"Pussy" mašna zapravo je skraćenica od "pussy cat" mašne koja je ime dobila po mašnicama koje se kao ukras vežu oko vratova mačića i mačaka.

Galerija Bluze s \'pussy\' mašnom iz trgovina - 10 Bluze s \'pussy\' mašnom iz trgovina - 7 Bluze s \'pussy\' mašnom iz trgovina - 3 +7 Uterque, 850 kn  

Mašne oko vrate nose se barem od sredine 19. stoljeća, a termin "pussy cat" mašna pojavio se u 20. stoljeću. Riječ je o lepršavoj mašni koja pada prema dolje, odnosno šalu koji se sveže u mašnu, a šal može biti dugačak i do 160 centimetara. Što je duži šal, to je mašna veća.

'Pussy' mašna zapravo je skraćenica od 'pussy cat' mašne koja je ime dobila po mašnicama koje se kao ukras vežu oko vratova mačića i mačaka

Kao i za svaki odjevni predmet, tako i za bluzu s "pussy" mašnom postoje neki stilski trikovi za nošenje tog trendi komada.

1. Ovakav model bluze odlično će izgledati uz hlače visokog struka, naročito ako volite vintage stil. Takav outfit vizualno će izdužiti noge i torzo zahvaljujući dugačkoj mašni koja visi oko vrata.

2. Moderni štih bluzi s "pussy" mašnom svakako će dati dublji V-izrez. Dakle, izaberite bluzu s mašnom koja se može podešavati, odnosno vezati tako da tvori dublji izrez i tako outfitu daje dozu seksepila.

Zarina bluza od 299 kuna - 4 Poluprozirna bluza od 299 kuna koja će se nositi ovoga proljeća i na hrvatskim ulicama

Lepršava suknja midi kroja 15 "laskavih" suknji koje izgledaju top i uz štikle i uz ravni đon

3. Igrajte se s mašnom i s njezinom dužinom ovisno o tome uz što bluzu kombinirate. Ako mislite da dugačka bluza s "pussy" mašnom ne naglašava ono najbolje na vama te vam skraćuje torzo umjesto da ga produžuje, nosite kraću mašnu.

4. Uz plisiranu suknju bluza s "pussy" mašnom izgledat će top, a kroj suknje koji svakako treba izbjegavati jest pencil. Ova kombinacija izgleda staromodno, ne naglašava ono najbolje na ženi te daje osjećaj restrikcije umjesto osjećaja osnaživanja i slobode.

Bluze s \'pussy\' mašnom iz trgovina - 9 H&M, 188 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Bluza s "pussy" mašnom veliki je trend ovoga proljeća, a kakve smo modele pronašli u trgovinama, razgledajte u fotogaleriji.

Pogledajte i:

Plisirane suknje: 10 modela s kojima ovo proljeće ne možete pogriješiti Zara, 299,90 kn C&A, 17,90 eura (132,87 kn) Topshop, 39 funti (337,29 kn) +7 s.Oliver, 49,99 eura (371,69 kn)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju