Sofia, najpopularnije ime za djevojčice u 2015. godini, čini se da će u godini koja je pred nama biti svrgnuto s trona. Portal Disney Baby sastavio je listu ženskih imena za koja se predviđa da će biti najpopularnija u 2016. godini. Neka imena su univerzalna i prilagodljiva raznim jezicima, pa ne sumnjamo da će ih nositi i mnoge hrvatske djevojčice koje će na godinu doći na svijet

1. Amelia – njemačko ime koje znači 'rad'. Amelia je među 5 najpopularnijih ženskih imena posljednjih godina, a popularnost mu, čini se, ne slabi.

2. Olivia – ovo ženstveno i nježno ime porijeklo vuče od maslinovog drveta. Bilo je drugo najpopularnije ime za djevojčice u 2015. i 2014. godini.

Ime Izabela znači 'obećanje Bogu', a popularnost je steklo zahvaljujući i glavnom ženskom liku u filmskoj sagi 'Sumrak', Belli

3. Ema – još jedno lijepo, jednostavno ženstveno ime koje znači 'univerzalan'.

4. Charlotte – ženska verzija imena Charles koje znači 'slobodan čovjek' u 2015. bilo je vrlo popularno ime ponajprije zbog toga jer se tako zove britanska princeza, kći Catherine Middleton i princa Williama. Gotovo je sigurno da će se ogromna popularnost nastaviti i u 2016. godini.

>> 5 francuskih imena za djevojčice i dječake koje želimo 'ukrasti'

5. Ela – iza ovog jednostavnog i slatkog imena krije se značenje 'sve' ili 'potpuno'.

6. Ava – jednostavno, klasično ime koje znači 'život'.

7. Mia – još jedno klasično žensko ime koje znači 'moja'.

>> DA ili NE? 7 dječjih imena koja podižu obrve

8. Izabela – ovo ime znači 'obećanje Bogu', a popularnost je steklo zahvaljujući i glavnom ženskom liku u filmskoj sagi 'Sumrak', Belli.

9. Abigail – ovo starinsko ime znači 'moj otac je radostan', a posljednje vrijeme ponovno postaje popularno.

10. Emily – iza ovog nježnog imena krije se moćno značenje, 'suparnik'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju