Mali psi obično su na glasu kao vrlo živahni, energični i lajavi, pa i pomalo nervozni. Daleko je to od istine jer svaki je pas zapravo odraz svoga vlasnika. Ipak, postoje male pasmine pasa koje krasi smirenija narav i koji nisu na glasu kao nervozni peseki.

Galerija Francuski buldog Mops Engleski toy španijel +6 Maltezer  

1. Francuski buldog

Za ljude koji žive u stanu francuski buldog mogao bi biti savršen izbor. Francuski buldozi ne laju puno, pa će vam susjedi na tome biti zahvalni. Ova pasmina ima blagu narav, ali treba uzeti u obzir da ne vole dugo biti sami.

2. Mops

Prepoznatljivog izgleda i zaigrane naravi, mops je pasmina koja ne zahtijeva puno posla. Bit će sretni ležeći uz vas satima i nije im potrebno dugo istrčavanje. Odlično se slažu s djecom i s drugim ljubimcima.

Mops Mops (Foto: Shutterstock)

Mali psi obično su na glasu kao vrlo živahni, energični i lajavi

3. Engleski toy španijel

Poznat po svojoj privrženosti i nježnoj naravi, engleski toy španijel može biti odličan izbor za ljude koji žive u manjim domovima jer su uglavnom tihi i blagi. Vole se maziti, a ne vole dugo ostajati sami.

Engleski toy španijel Engleski toy španijel (Foto: Shutterstock)

4. Maltezer

Ove nezahtjevne psiće krasi opuštena narav te se dobro slažu s drugim ljubimcima. Šetnje umjerene duljine bit će im dovoljne da zadovolje svoju potrebu za kretanjem.

Maltezer Maltezer (Foto: Shutterstock)

5. Cavalier King Charles španijel

Osim mekane dlake, znatiželjnog pogleda i neodoljivog izraza lica, ova pasmina ima nevjerojatnu ljubav prema ljudima, i prema vlasnicima i prema strancima. Vole se maziti i obožavaju ljudski dodir, a volite li igru u prirodi, uz ovog veselog ljepotana dobro ćete se zabaviti.

Cavalier King Charles španijel Cavalier King Charles španijel (Foto: Shutterstock)

6. Havanezer ili havanski bišon

Ljubazan, vesele naravi, simpatičan, šarmantan, ponekad razigran i kao klaun. Njegovu mekanu dlaku lako je održavati, a obožava i kada ga se draga. Zbog toga je odličan ljubimac za djecu.

Havanezer ili havanski bišon Havanezer ili havanski bišon (Foto: Shutterstock)

7. Japanski španijel

Sve dok je blizu svojih vlasnika, ova pasmina s karakteristikama mačke bit će vrlo zadovoljna i sretna. Japanske španijele krasi opuštena narav, pa se često koriste kao terapijski psi.

Japanski španijel Japanski španijel (Foto: Shutterstock)

8. Pekinezer

Vole društvo i svoje ukućane, ali su zato prema strancima suzdržani. Ova pasmina idealna je za vlasnike svih generacija jer ne traži istrčavanje i duge šetnje, već će se vrlo lako i brzo prilagoditi vašem stilu života.

Pekinezer Pekinezer (Foto: Shutterstock)

9. Shiba inu

Ova japanska pasmina iznimno je pronicljiva. Koliko god se vi trudili sakriti nešto od njih, uvijek će vas nasamariti i pronaći "plijen". Nekada lovački pas, shiba inu i dalje u sebi ima instinkte lovca, ali uz pravilnu i pravovremenu socijalizaciju postaje idealan obiteljski pas.

Shiba inu Shiba inu (Foto: Shutterstock)

Shiba inu Shiba inu (Foto: Shutterstock)

Nježni divovi: 10 pasmina koje su idealan odabir za obitelji s velikim dvorištem Pasmine pasa idealne za dvorište - 9 Pasmine pasa idealne za dvorište - 11 Pasmine pasa idealne za dvorište - 10 +7 Pasmine pasa idealne za dvorište - 1

10. Bolonjski pas

Lako se zaljubiti u ovu preslatku pasminu. Tražite li malog psa koji nije na glasu kao nervozan pesek, miran i paperjast bolonjski pas mogao bi biti savršen kućni ljubimac za vas.

Bolonjski pas Bolonjski pas (Foto: Shutterstock)

Uvijek spremni za akciju: Deset pasmina pasa koji pucaju od energije +0 Sibirski haski

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju