Mali psi obično su na glasu kao vrlo živahni, energični i lajavi, pa i pomalo nervozni. Daleko je to od istine jer svaki je pas zapravo odraz svoga vlasnika. Ipak, postoje male pasmine pasa koje krasi smirenija narav i koji nisu na glasu kao nervozni peseki.

Galerija

 

1. Francuski buldog
Za ljude koji žive u stanu francuski buldog mogao bi biti savršen izbor. Francuski buldozi ne laju puno, na čemu će vam susjedi biti zahvalni. Ova pasmina ima blagu narav, ali treba uzeti u obzir da ne vole dugo biti sami.

2. Mops
Prepoznatljivog izgleda i zaigrane naravi, mops je pasmina koja ne zahtijeva puno posla. Bit će sretni ležeći uz vas satima i nije im potrebno dugo istrčavanje. Odlično se slažu s djecom i s drugim ljubimcima.

Mops
Mops (Foto: Getty Images)

Mali psi obično su na glasu kao vrlo živahni, energični i lajavi

3. Engleski toy španijel
Poznat po svojoj privrženosti i nježnoj naravi, engleski toy španijel može biti odličan izbor za ljude koji žive u manjim domovima jer su uglavnom tihi i blagi. Vole se maziti, a ne vole dugo ostajati sami.

Engleski 'toy' španijel
Engleski 'toy' španijel (Foto: Getty Images)

4. Maltezer
Ove nezahtjevne psiće krasi opuštena narav te se dobro slažu s drugim ljubimcima. Šetnje umjerene duljine bit će im dovoljne da zadovolje svoju potrebu za kretanjem.

Maltezer
Maltezer (Foto: Getty Images)

5. Cavalier King Charles španijel
Osim mekane dlake, znatiželjnog pogleda i neodoljivog izraza lica, ova pasmina ima nevjerojatnu ljubav prema ljudima, i prema vlasnicima i prema strancima. Vole se maziti i obožavaju ljudski dodir, a volite li igru u prirodi, uz ovog veselog ljepotana dobro ćete se zabaviti.

Cavalier King Charles španijel
Cavalier King Charles španijel (Foto: Getty Images)

6. Havanezer ili havanski bišon
Ljubazan, vesele naravi, simpatičan, šarmantan, razigran ponekad i kao klaun. Njegovu mekanu dlaku lako je održavati, a obožava i kada ga se draga. Zbog toga je odličan ljubimac za djecu.

Havanezer ili havanski bišon
Havanezer ili havanski bišon (Foto: Getty Images)

7. Japanski španijel
Sve dok su blizu svojih vlasnika, ova pasmina s karakteristikama mačke bit će jako zadovoljna i sretna. Japanske španijele krasi opuštena narav, zbog čega se često koriste kao terapijski psi.

Japanski španijel
Japanski španijel (Foto: Getty Images)

8. Pekinezer
Vole društvo i svoje ukućane, ali su zato prema strancima suzdržani. Ova pasmina idealna je za vlasnike svih generacija jer ne traži istrčavanje i duge šetnje, već će se vrlo lako i brzo prilagoditi vašem stilu života.

Pekinezer
Pekinezer (Foto: Getty Images)

9. Shiba inu
Ova japanska pasmina iznimno je pronicljiva. Koliko god se vi trudili sakriti nešto od njih, uvijek će vas nasamariti i pronaći "plijen". Nekada lovački pas, shiba inu i dalje u sebi ima instinkte lovca, ali uz pravilnu i pravovremenu socijalizaciju postaje idealan obiteljski pas.

Šiba inu
Šiba inu (Foto: Getty Images)

10. Bolonjski pas
Lako se zaljubiti u ovu preslatku pasminu. Tražite li malog psa koji nije na glasu kao nervozan pesek, miran i paperjast bolonjski pas mogao bi biti savršen kućni ljubimac za vas.

Bolonjski pas
Bolonjski pas (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju