Svaka generacija holivudskih zavodnika ima i svoje "zločeste dečke". Međutim, mnogi (s pravom) smatraju kako ovi današnji karizmom nisu ni do malog nožnog prsta legendarnim glumačkim imenima iz ranijeg doba Hollywooda.

Među njima je i nezaboravni Steve McQueen, koji je imao nadimak King of Cool. Pravim imenom Terrence Stephen McQueen, plavooki Amerikanac škotskih korijena rođen je 24. ožujka 1930. godine u Indiani.

Kako bi pobjegao od nasilnog očuha koji ga je često tukao, maleni Steve je sve više vremena provodio na ulici družeći se sa sitnim kriminalcima i pripadnicima uličnih bandi, a prve znakove njegova buntovništva pratile su i krađe.

Nakon jednog incidenta tijekom kojega ga je Steve bacio niz stepenice, očuh je majku nagovorio da ga pošalju u srednju školu za problematične adolescente u Kaliforniji. Sa 17 godina Steven se pridružuje Američkim marincima, a 1950. dobiva časni otpust iz vojske.

Prvi velik filmski uspjeh osigurao mu je Frank Sinatra, koji mu je 1959. godine ponudio ulogu u filmu Never So Few.

Imao je 40 godina kada je na snimanju filma The Getaway upoznao glumicu Ali MacGraw, koja je postala ljubav njegova života.

Mogu reći da bi bilo nemoguće ne zaljubiti se u Stevea McQueena. On je bio čovjek koji bi ušetao u sobu i svaki muškarac, žena i dijete odmah bi se zapitali: 'Wow, tko je to?' Ni ja nisam bila iznimka. Bio je nevjerojatno privlačan, a u sebi je nosio i dozu opasnosti. Ovo će zvučati ocrtano, ali sjećam kad sam ga prvi put vidjela na drugoj strani bazena. Odmah si mogao primijetiti one oči. Te nevjerojatne plave oči. Kao da me udarila struja. Mozak u takvim trenucima ne radi, ispričala je Ali.

U galeriji pogledajte još legendarnih holivudskih zločestih dečki.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju