Ljetni trendovi iz godine u godinu ističu različite modele kupaćih kostima kao must have komade na plaži. No neki krojevi, između ostalog zahvaljujući ljepoticama koje su ih proslavile, postali su kultni komadi koje nikada neće isprati val zaborava.

Galerija Elizabeth Taylor, Iznenada prošlog ljeta (1959.) Ursula Andress, Dr. No (1962.) Raquel Welch, Milijun godina prije Krista (1966.) +7 Phoebe Cates, Zlatno doba u Ridgemontu (1982)

1. Elizabeth Taylor, "Iznenada prošlog ljeta", 1959. godine
U filmu "Iznenada prošlog ljeta" legendarna glumica Elizabeth Taylor pojavila se u bijelom jednodijelnom kupaćem kostimu. Ovaj jednostavni izbor savršeno je naglasio glumičinu prelijepu figuru pješčanog sata.

Elizabeth Taylor, Iznenada prošlog ljeta (1959.) Elizabeth Taylor, Iznenada prošlog ljeta (1959.) (Foto: Profimedia)

2. Ursula Andress, "Dr. No", 1962. godine
Ursula Andress bila je prva Bondova djevojka u filmu "Dr. No". Njezino je ime bilo Honey Rider, a svaki muškarac koji se zamišljao u ulozi tajnog agenta maštao je i ovoj ljepotici dok je izlazila iz mora s nožem zakačenim oko struka.

Ursula Andress, Dr. No (1962.) Ursula Andress, Dr. No (1962.) (Foto: Profimedia)

3. Raquel Welch, "Milijun godina prije Krista", 1966. godine
Ovaj ultraminimalistički kupaći kostim možda nikada nije vidio more, ali je zato sa svojim stilom, opisanim kao "šik iz spilje" promoviranog na tijelu Raquel Welch u filmu "Milijun godina prije Krista", postao kultni odjevni predmet.

Raquel Welch, Milijun godina prije Krista (1966.) Raquel Welch, Milijun godina prije Krista (1966.) (Foto: Profimedia)

4. Phoebe Cates, "Pobuna na vojnoj akademiji", 1982. godine
Phoebe Cates u filmu "Pobuna na vojnoj akademiji" utjelovila je buntovnu tinejdžerku koja je boju dvodijelnog kupaćeg kostima prilagodila boji vatrenog ruža.

Phoebe Cates, Zlatno doba u Ridgemontu (1982) Phoebe Cates, Zlatno doba u Ridgemontu (1982) (Foto: Profimedia)

5. Pamela Anderson, "Baywatch", 1995. godine
Iako Pamela Anderson nije bila predviđena kao član prvotno izabrane spasilačke ekipe za seriju "Spasilačke službe", upravo je ona postala jedan od dva najprepoznatljivija znaka ove serije. Drugi je bio visoko rezani crveni kostim.

Pamela Anderson, Baywatch (1995.) Pamela Anderson, Baywatch (1995.) (Foto: Profimedia)

6. Halle Berry, "Umri drugi dan", 2002. godine
U ovom je filmu Halle Berry odala hommage prvoj Bondovoj djevojci Ursuli Andress. Za tamnoputu glumicu odabran je narančasti bikini zbog kojeg su mnogi muškarci "umirali" za njom.

Halle Berry, Umri drugi dan (2002.) Halle Berry, Umri drugi dan (2002.) (Foto: Profimedia)

7. Cameron Diaz, "Charlijevi anđeli 2", 2003. godine
Sve ikonografske kupaće kostime krasi jednostavnost, a to dokazuje i onaj na tijelu Cameron Diaz u filmu "Charlijevi anđeli 2".

Crveni kupaći kostim Biste li ga vi nosili? Crveni kupaći kostim pošteno nasmijao i zabavio žene

Dok retro dive zavode raskošnim oblinama, ova filmska agentica želi pokazati svoje sportsko i mišićavo tijelo. Sa surferskom daskom umjesto s koktelićem u ruci izgleda kao prava suvremena Afrodita.

Cameron Diaz, Charlijevi anđeli 2 (2003.) Cameron Diaz, Charlijevi anđeli 2 (2003.) (Foto: Profimedia)

8. Jessica Alba, "Opasno plavetnilo", 2005. godine
Nitko se ne sjeća filma "Opasno plavetnilo" u kojem je bilo riječi o podmorskom blagu i piratima, ali se svi sjećaju Jessice Albe u bikiniju. Nitko nije uspio rasparenom bikiniju osigurati toliku popularnost kao plakat ovog filma s mladom i seksi Jessicom Albom.

Jessica Alba, Opasno plavetnilo (2005.) Jessica Alba, Opasno plavetnilo (2005.) (Foto: Profimedia)

9. Brigitte Bardot, "Manina, djevojka u bikiniju", 1952. godine
Brigitte Bardot imala je 17 godina kada se pojavila u filmu koji je riječ bikini imao i u svom naslovu. Radi se o jednom od prvih pojavljivanja bikinija u filmu, ali i bikiniju koji se i danas smatra kultnim.

Brigitte Bardot, Manina, djevojka u bikiniju (1952.) Brigitte Bardot, Manina, djevojka u bikiniju (1952.) (Foto: Profimedia)

10. Brooklyn Decker, "Moja lažna žena", 2011. godine
Američka manekenka Brooklyn Decker najpoznatija je upravo kao model kupaćih kostima. Stoga ne čudi kako seksepilno izgleda u žutom bikiniju u svojoj prvoj filmskoj ulozi u komediji "Moja lažna žena".

Brooklyn Decker, Moja lažna žena (2011.) Brooklyn Decker, Moja lažna žena (2011.) (Foto: Profimedia)

Zavirite u našu galeriju i prisjetite se kako ovi kultni kupaći kostimi izgledaju.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju