Pristupačni modni brendovi, ali i svjetski poznati dizajneri u 2019. slave žensku ljepotu, njezinu prirodnu ljepotu i eleganciju. Otkrili smo što će se nositi ove godine, a nešto od tih trendova pronašli smo u hrvatskim trgovinama te na webshopovima.

Galerija Korzet Modni trendovi u 2019. - 3 Modni trendovi u 2019. - 4 +8 Pull&Bear, tamnoplave traperice, 179,90 kn

1. STRUKIRANA SILUETA
Modne kuće u 2019. godini slavit će ženstvenu siluetu. Baš zato umjesto majica nosit će se korzeti, strukirani topovi te suknje koje naglašavaju ženske obiline.

2. ODJEVNI KOMADI OBOJANI TEHNIKOM TIE-DYE
U street style kombinacije ove se godine vraćaju odjevni komadi obojani tzv. tie-dye tehnikom (sveži i oboji) koja se nosila u devedesetim godinama prošlog stoljeća. Neobičan uzorak nosit će se na majicama, bluzama, hlačama, suknjama i haljinama, a najviše će se svidjeti damama koje preferiraju boho stil.

3. BICIKLISTIČKE HLAČICE
Kratke tajice poznate i kao biciklističke hlačice opet su in. Ne nose se samo u sportskim situacijama već i urbanim gradskim kombinacijama uz predimenzionirane sakoe i tenisice. Svojedobno ih je obožavala i princeza Diana, a u posljednje vrijeme njihova je najveća zagovornica Kim Kardashian.

4. KAUBOJSKE ČIZME
Kaubojske čizme nosile su se tijekom 2018. godine, a ove godine dobit će počasno mjesto u ormarima brojnih dama. Dizajneri preporučuju odabir ovih čizmica sa životinjskom uzorkom.

5. PERJE
Želite li dodati svojem izdanju volumen, odaberite odjevni komad ukrašen perjem. Perje će biti hit 2019. godine, a ukrašavat će i modne dodatke – od nakita do torbica.

Modni trendovi u 2019. - 4 Dorothy Perkins, naušnice s perjem, 22 kn (Foto: Internetske stranice proizvođača)

6. PREDIMENZIONIRANA ODIJELA
Dvodijelno ili trodijelno odijelo najbolje je rješenje kad ne znate što biste odjenuli, a želite izgledati elegantno i sređeno. Ove godine nosit će se predimenzionirani sakoi spareni s hlačama širokih nogavica, a posebno modeli u jarkim bojama.

7. ŠKOLJKE
Glavni modni nazivnik ljeta 2019. godine bit će školjke. Školjke će ukrašavati cipele, torbice i druge modne dodatke, ali i odjevne predmete. Nećete pogriješiti ako za odmor odaberete kupaći kostim s uzorkom tih vodenih organizama.

8. “NEVIDLJIVE” SANDALE
U toplijem dijelu godine nosit će se i sandale s tankim remenčićima koje produžuju cijelu figuru, ali zbog boje i materijala imaju nude efekt.

9. KRATKE HLAČICE VISOKOG STRUKA
Superkratke hlačice vraćaju se u modu. Nosite će se sve od kratkih traperica do elegantnih modela od kože. Damama će se posebno svidjeti modeli visokog struka s efektom steznika.

10. TAMNI TRAPER
Ne želimo se odreći svojih svjetloplavih skinny traperica, ali ove godine svakako ćemo nadopuniti kolekciju i pokojim tamnijim modelom. Svjetski dizajneri predlažu tamnoplavi traper na suknjama, hlačama, haljinama, jaknama i modnim dodacima.

Modni trendovi u 2019. - 7 Mango, kaubojske čizme, 699,90 kn (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju