Na to koji će nam se miris sviđati utječe i naš horoskopski znak. Kada su u pitanju emotivne, empatične, nježne i romantične ribe, ništa nije bolje od vodenih, osvježavajućih mirisa.

Galerija Žena nanosi parfem Maison Francis Kurkdjian Paris Aqua Celestia Cologne Forte Le Labo Baie 19 Eau de Parfum +8 Davidoff Cool Water Woman

Oni se savršeno slažu s njihovom blagom naravi i imaju onu delikatnu mekoću koju povezujemo s ovim znakom.

Ribe privlače mirisi koji nisu previše jaki s obzirom na to da su one osjetljive. Stvar koja ih najviše opušta je odlazak na more, tako da će cijeniti svaki miris koji će im barem u mislima preseliti na obalu.

Za sve horoskopske ribe u nastavku smo izdvojili 10 vodenih mirisa koji bi im se trebali svidjeti.

Giorgio Armani Acqua di Gioia

Miris je ovo koji od 2010. godine oduševljava žene diljem svijeta. Radi se o cvjetno-vodenom mirisu koji u gornjim notama ima Amalfi limun i mentu, u sredini je vodeni jasnim, dok bazu čine cedar, francuski labdanum i smeđi šećer.

Dame koje ga vole daju mu palac gore jer je, kažu, svjež, opuštajući i ugodan miris koji je nosiv svaki dan.

Giorgio Armani Acqua di Gioia Giorgio Armani Acqua di Gioia (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Maison Francis Kurkdjian Paris Aqua Celestia Cologne Forte Eau de Parfum

Ovaj miris javnosti je predstavljen 2021. godine. Gornje note čine bergamot i crni ribiz, u sredini su jasmin i mimoza, dok je bazna nota mošus.

Dame koje ga vole kažu da se radi o, prije svega, savršenom mirisu za topliji dio godine. A što vole kod njega? Apsolutno sve. Blag je, svjež, ugodan i nosiv u baš svakoj prigodi.

Maison Francis Kurkdjian Paris Aqua Celestia Cologne Forte Maison Francis Kurkdjian Paris Aqua Celestia Cologne Forte (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Le Labo Baie 19 Eau de Parfum

Ovaj aromatični zeleni miris na tržištu je od 2019. godine, a kako kažu njegovi tvorci, trebao se zvati "Water 19" jer ima onaj učinak koji voda daje zemlji nakon kiše. Obožavateljice ga nazivaju umjetničkim djelom u bočici parfema koje je istovremeno čisto i apstraktno i tjednima se zadržava na odjeći.

Le Labo Baie 19 Eau de Parfum Le Labo Baie 19 Eau de Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Davidoff Cool Water Woman

Ovaj je miris svjež i vodenast s cvjetnim podtonom. Na tržištu je od 1996. godine. U gornjim notama su dinja, lotos, limun, ananas, dunja, kalon, ljiljan i crni ribiz, u sredini su lotos, lokvanj, đurđevak, jasmin, med, glog i ruža, dok bazu čine mošus, vetiver, malina, kupina, korijen ljubičice, breskva, sandalovina i vanilija.

Obožavateljice ovog mirisa kažu da im je prvi odabir u ljetnim mjesecima. Kažu da je istovremeno povoljan, a s druge strane je inovativan, svjež i ugodan.

Davidoff Cool Water Woman Davidoff Cool Water Woman (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Kenzo L'Eau Kenzo

Ovaj cvjetno-vodeni miris na tržištu je od 1996. godine. Gornje note su trska, menta, zeleni jorgovan, mandarina i ružičasti papar, u sredini su lokvanj, papar, ljubičica, bijela breskva, amarilis i ruža, dok su u bazi cedar, bijeli mošus i vanilija. Njegovi tvorci kažu da je stvoren za ženu koja je sretna i jednostavna, dok dame koje ga vole kažu da se radi o čistom, vodenom mirisu koji je poprilično moćan. Radi se, dodaju, o vrlo lijepoj, romantičnoj i elegantnoj kompoziciji.

Kenzo L'Eau Kenzo Kenzo L'Eau Kenzo (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Issey Miyake L'eau d'Issey

Svoj prvi parfem "L’eau D’Issey", Issey Miyake zamislio je kao miris "čist kao izvorska voda" koji u sebi objedinjuje hladne kapljice vodopada, aromu cvijeća i mirise proljetne šume. Parfem je u prodaju izišao 1992. godine.

Gornje note mirisa čine lotos, dinja, frezija, ružina vodica, ruža, kalon i ciklama, u sredini su đurđevak, ljiljan, vodeni božur i karanfil, dok bazu čine mošur, tuberoza, egzotično drvo osmantus, cedar, sandalovina i amber. Dame ga vole jer je lijep, osvježavajući, lagan i vodenast.

Issey Miyake L'eau d'Issey Issey Miyake L'eau d'Issey (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Calvin Klein CK One

CK One lansiran je kao uniseks miris 1994. godine i brzo je postao sinonim za mlade 90-ih godina prošlog stoljeća. Popularnost parfema nije opadala s godinama, pa je i danas jednako omiljen među muškarcima i ženama kao jedan od prvih uniseks mirisa na tržištu koji je postigao ogromnu popularnost.

Spoj citrusa s drvenim sastojcima očito savršeno funkcionira u ovom parfemu, koji je prepoznatljiv i po svojoj skromnoj i jednostavnoj uniseks bočici. Kada nositi ovaj miris? Bilo kad, jer radi se o ležernom mirisu koji savršeno funkcionira u svakoj prigodi.

Calvin Klein CK One Calvin Klein CK One (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Thierry Mugler Womanity

Mugler je ovaj miris koji je na tržištu od 2010. godine opisao kao glazbu čije se note poigravaju emocijama žene koja ga nosi. Miris se razvija u tri akorda, a to su drvenasti, slatki i slani, i to kroz mirisne note suncem okupanog voća i kavijara.

Ljubiteljice ovog mirisa opisuju ga kao remek-djelo koje miriše na Mediteran. Kažu i da se radi o mirisu kao stvorenom za žene koje ne vole generičke, "sigurne" parfeme.

Thierry Mugler Womanity Thierry Mugler Womanity (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca

Aqua Allegoria Herba Fresca na tržištu je od 1999. godine i ima vojsku obožavateljica. Gornje note čine limun i djetelina, u sredini su menta i zeleni čaj, dok bazu čine đurđevak i ciklama. Miris je ovo koji obožavatelje podsjeća na prirodu, a posebno ga vole u ljetnim mjesecima.

Ne mogu zamisliti život bez njega kada je vani tisuću stupnjeva, iznimno je svjež, zelen, prirodan i podsjeća na šetnju po livadi punoj svježe trave, jedan je od komentara.

Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Bastille Hors-Piste

Svježina ovog parfema s 95 posto prirodnih sastojaka ne leži u akvatičnim, već citrusnim notama. Otvara se sočnom i svježom tandžerinom i slatkom narančom. Đumbirom postiže aromatičnost koju dodatno naglašava papar. Cedar u baznim notama ga umiruje svojom elegancijom.

Bastille 'Hors Piste' Bastille 'Hors Piste' (Foto: Bastille)

Sočni, svježi i vedri: Deset citrusnih mirisa idealnih za ljetne dane Chanel Cristalle Eau Verte L'Occitane Eau de Toilette Verveine Agrumes – Citronovac s citrusima Maison Margiela Under The Lemon Trees +7 Xerjoff Fiore d'Ulivo

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju