Kada je u pitanju kosa, nije tajna da većina žena najčešće nije zadovoljna s onim što im je majka Majka Priroda podarila. Tako žene s ravnom kosom često žele kovrče, a kovrčave pak ravnaju svoje blago. I dok se one muče s feniranjem i peglanjem, muškarci bi radije da te alate odbace i svojoj kovrčavoj kosi daju priliku da zabljesne u prirodnom izdanju.

Galerija Marilyn Monroe Veronika Lake Bette Davis +10 Lucille Ball

Naime, mnoge ankete pokazale su da muškarci zapravo preferiraju žene s kovrčavom kosom, pogotovo one s pomalo divljim i neukrotivim kovrčama.

Prema nekim istraživanjima, kovrčava kosa jedan je od fizičkih faktora koji ih privuče na prvi pogled. Kovrče su oduvijek svojevrsni simbol ženstvenosti i mnoge slavne dame ponosile su se njime.

Julia Roberts Julia Roberts (Foto: Afp)

Mnogi obožavatelji Julije Roberts i danas ne mogu prežaliti njezine frizure s početka karijere kada je njezina prirodna tekstura bila u prvom planu. Koliko god frizura promijenila, većina je i dalje pamti kao predivnu frčkavicu iz filma Zgodna žena.

U galeriji pogledajte još 11 slavnih žena koje je magazin Vogue smjestio na svoj popis najboljih kovrčavih dama svih vremena.

Julia Roberts Julia Roberts (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju