Zašto sve one bezvremenski šik žene izgledaju tako dobro, a istovremeno nonšalantno kao da se uopće ne zamaraju s odjećom ili frizurom? Modna stručnjakinja Laura Craik otkrila je njihovu magičnu formulu i s Glamour magazinom podijelila njihove tajne

1. Nikada ne nasjedaju na očite trendove. Dok neki čekaju svaku sezonu kako bi u trgovinama nabavili onaj jedan prepoznatljivi trofejni komad koji vrišti "u trendu sam", žene sa stilom ne žele biti tako nemaštovite. Ne nose najpopularniju torbu sezone samo zato što je ona hit ili "must have" odjevni komad po preporuci zvijezda.

2. "Kvaliteta, a ne kvantiteta" njihova je mantra. One nemaju ormare krcate robom. Tijekom rasprodaja ne podliježu impulzivnoj kupnji i nagonu da kupe jedan model majice u svim bojama samo zato što je snižen za 50 posto. Kupuju namjenski i organizirano.

U frizerskom salonu ne traže šišanje po uzoru na nekoga, njihova frizura je jednostavno – njihova.

3. Opsjednute su košuljama. Košulju možda povezujete isključivo s formalnim situacijama, ali žene sa stilom znaju da je to jedan od najsvestranijih odjevnih predmeta. Nonšalantno je nose na plažu u raskopčanoj verziji i na poslovni sastanak utaknutu u pencil-suknju. Omiljena im je košulja bijele ili svijetloplave boje. Pročitajte i 7 trikova besprijekornog izgleda koje smo naučili od Francuskinja.

4. Vole cipele više od torbi. Više pažnje posvećuju onome što nose na nogama umjesto onoga što im visi s ruke. Kada imaju prave cipele, ostatak kombinacije jednostavno se posloži sam od sebe. Tijekom dana vole jednostavne cipele s ravnim potplatima ili niskom petom. Za večer puštaju mašti na volju i biraju šarolike modele, od onih s baršunastim mašnama i zlatnim vezom do onih ukrašenih sa zakovicama ili modela sa zmijskim uzorkom.
Street style kombinacija Street style kombinacija (Foto: Getty Images)
5. Znaju pronaći nove nerazvikane modne brendove. Onaj novi dizajner o kojem svi pričaju? Žene sa stilom znaju za njega već mjesecima. Otkrile su ga slučajno, baš kao i većinu drugih brendova čiju odjeću vole nositi.

6. Ne zamaraju se frizurom. U frizerskom salonu ne traže šišanje po uzoru na nekoga, njihova frizura je jednostavno – njihova. Ne koriste se peglom za kosu jer bi to izbacilo sav karakter iz njihove kose. Sve ono što većina nas mrzi kod svoje kose (sijede, pokoji ispucali vrh ili masni pramen) one prihvaćaju i "rješavaju" najobičnijim vezanjem kose u rep.

7. Nisu "promjenjive". Ne zaljubljuju se u brendove, nego u dizajnere koji stoje iza njih te prate njihov rad čak i nakon njihova prelaska u drugu modnu kuću.

8. Imaju pulover u mornarskoplavoj boji za svaku priliku. Kada ne znate što biste "sami sa sobom" i svojom odjevnom kombinacijom, prebacite plavi pulover preko košulje. S okruglim izrezom, V-izrezom, kratki ili dugi, u dnevnim i u večernjim prigodama. Pulover mornarskoplave boje komad je koji one obožavaju.

Vole cipele više od torbi. Više pažnje posvećuju onome što nose na nogama umjesto onoga što im visi s ruke.

9. Ne nose jeftini nakit. Kao i kod odjeće, kod nakita primjenjuju mantru o kvaliteti i kvantiteti. Radije će potrošiti novac na dva-tri kvalitetna i skuplja komada. Izbjegavaju statement komade i vole isključivo decentni nakit.

10. Paze na kožu i ne nose naglašen make-up. Na prvi pogled učinit će vam se da uopće nemaju šminke na licu, ali to je mala varka. Drugi pogled otkrit će nude sjenilo, crtu tuša tanku poput igle i samo trunku stručno nanesene maskare. Zlatni standard ljepote za njih je lijepa i zdrava koža. Otkrijte i 7 čuvanih tajni najljepših žena na svijetu.

11. Njihovo donje rublje prije svega je funkcionalno. Ne muče se s tangama po danu, skupim setovima donjeg rublja koje ionako nitko neće vidjeti ili push-up grudnjacima. Biraju jednostavan grudnjak boje kože koji se ne vidi ispod odjeće i najobičnije "starinske" gaćice.

12. Ne prave radikalne promjene u svom izgledu. Baš kao i svi drugi ljubitelji mode, uzbuđene su zbog nove sezone, ali to ne znači da će odmah isprazniti svoj ormar i izbaciti iz njega prošlosezonsku odjeću. Isprobat će samo one trendove koji im pristaju, a one druge ignorirati.
Street style kombinacija Street style kombinacija (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju