Na njegu kože ne bismo trebali zaboravljati nikada, a posebice ljeti. Razdoblje je to u kojem je naša koža suncu izložena više nego u drugim dijelovima godine, pa bi i u njegu trebalo uložiti malo više energije.

Ljeti svi želimo pokazati blistav i njegovan ten, a losione i hidratantne kreme tada nastojimo nanositi češće nego inače. Za kožu koja je prethodno bila pretjerano izložena sučevim zrakama osmišljena je hidratantna Hydra IQ® tehnologija koja pomaže obnoviti oštećenja uzrokovana izlaganjem suncu, a nalazi se u Nivea Sun hidratantnom SOS losionu. Nadamo se da će ovi razlozi biti dovoljan poticaj da nakon sunčanja odlučite nagraditi svoju kožu.

1. Hladi kožu

Losion je na kožu potrebno nanijeti nakon tuširanja jer vlažna koža bolje apsorbira. Iako ste odgovorno prije sunčanja zaštitili kožu kremom za sunčanje, losion je dodatan plus u njezi vaše kože. Ohladit će kožu, a potpuni efekt postiže se ako odaberete onaj koji sadrži aloe veru. Znanstvena istraživanja pokazala su kako sok aloe vere sadrži 240 hranjivih tvari.

2. Smiruje kožu

Opekline će lakše zacijeliti uz nanošenje losiona nakon sunčanja. Koža izložena suncu smirit će se, a nakon bogatog tretmana osjećat ćete se bolje i psihički i fizički.

3. Pomaže vratiti elastičnost kože

Kolagen i elastin dva su ključna proteina koja omogućuju elastičnost kože. Osim sunčanja, brojni faktori utječu na količinu ovih proteina u tijelu – poput pušenja i fizičke aktivnosti. Ono što je ključno je da se nanošenjem losiona, pospješuje vraćanje elastičnosti kože.

4. Smanjuje mogućnost starenja kože

Nivea Sun hidratantni SOS losion pomaže suhoj koži u regeneraciji uz korištenje vitamina E koji je najučinkovitiji u borbi protiv ubrzanog starenja kože. Saznajte sve o pogreškama koje uzrokuju prerano starenje kože. Trik kojim dodatno možete pospješiti djelovanje losiona za poslije sunčanja je prethodno kupanje u mlakoj kupki s dodatkom milijeka i zobenih pahuljica.

 

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s „Beiersdorf d.o.o.“ i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju