Zapešća, koža iza uški i vrat najčešća su mjesta na koja nanosimo svoj omiljeni miris. No na tijelu se nalazi i neka druga manje poznata mjesta, koja će nakon aplikacije parfema širiti prekrasnu aromu cijeli dan. Otkrijte s nama neočekivanu mapu najboljih točki za aplikaciju parfema

1. Kosa
Umjesto kože, namirišite kosu! Mnogi vjeruju da će ova vrsta mirisanja potrajati cijeli dan. No nemojte špricati omiljeni miris direktno na vlasište, jer alkohol uništava folikule vlasi, već miris pošpricajte po četki, pa njome lagano prijeđite po površini cijele kose.

2. Leđa
Možda se čini čudno, ali olfaktorni stručnjak Chandler Burr inzistira da su leđa idealno mjesto za nanošenje parfema. Na ovaj način mirisat ćete cijeli dan, ali na suptilan način.

Parfem je najbolje aplicirati na točke tijela gdje je koža tanka, a krvne žile bliže površini kože jer se na tim mjestima bolje osjeti miris.

'Gurnite bočicu parfema sa stražnje strane leđa kroz okovratnik majice ili haljine, pa pošpricajte u smjeru prema dolje. Ako je miris nježan, pošpricajte kožu dvaput. Vaše prirodne kretnje tijela nježno će raspršiti miris po leđima,' preporučuje Burr.

3. Unutarnja strana laktova
Namirišite nježnu kožu s unutrašnje strane laktova. Ako želite da vaš miris potraje cijeli dan prije aplikacije parfema nahranite kožu hidratantnim sredstvom za kožu tijela (poželjno losion bez jakog mirisa) koji će stabilizirati aplikaciju omiljenog parfema i produljiti njegovo trajanje.

4. Stražnja strana koljena

Nježna koža na stražnjoj strani koljena je tanka, krvne žile su bliže površini, a područje može proizvesti veću količinu topline čime se pojačava miris parfema. Zato je ovo mjesto idealno za nanošenje parfema na donjem dijelu tijela.

5. Pupak
Liv Tyler kune se da je pupak savršeno mjesto za nanošenje omiljenog mirisa, a trik je posudila od svog tate Stevena koji to čini već dekadama. 'Parfem špricnem na jagodice prstiju pa ih nakratko protrljam po pupku,' otkrila je zgodna američka glumica u jednom intervjuu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju