Bivši je bivši s razlogom, rečenica je s puno istine, ali nekad se taj razlog može riješiti i veza se može obnoviti. Ako vam bivši partner jako nedostaje i smatrate da ste prekinuli zbog jednog od idućih pet razloga pomirenje je vrijedno pokušaja

1. Niste se sreli u pravo vrijeme
Za opstanak ljubavne veze važno je da se partneri sretnu u pravo vrijeme. Možda jedno od njih ima nerazriješene probleme, možda su mu se dogodile velike životne promjene poput selidbe ili novog posla ili se jednostavno mora još iživjeti, odnosno pronaći sebe.

Postoje slučajevi kada je muškarac nakon dva mjeseca veze otišao bez ijedne riječi, a onda se poslije godinu dana vratio spreman da se sto posto posveti toj vezi nakon čega se par vjenčao i dobio djecu. No treba znati da za takve promjene treba vremena jer je one ne događaju preko noći.

Ako ste probali izlaziti s drugim ljudima i pri tome shvatili da vam je najljepše bilo s bivšim to je očiti znak da biste se trebali pokušati pomiriti

2. Niste bili emocionalno spremni vezati se
Možda zvuči kao klišej, ali nakon što prekinete ljubavnu vezu treba proći neko vrijeme da biste bili spremni za novu vezu i da biste se 'izliječili' od ljubavi koja je doživjela neuspjeh te krenuli ispočetka. Nekad možete misliti da ste spremni za novu vezu te nakon nekog vremena shvatiti da ste i dalje emocionalni vezani za bivšeg čak i ako je on ispao vrlo nekorektan prema vama, a muškarac pred vama je sjajan.

3. Prekid vam je dao novu perspektivu
Kada ste u ljubavnoj vezi ponekad je teško objektivno gledati na nju, ali zato je lakše objektivno sagledati sve što se u njoj događalo kada je prekinite. Na primjer, može vam jako nedostajati sve ono lijepo što je partner unosio u vaš život. Ako ste probali izlaziti s drugim ljudima i pri tome shvatili da vam je najljepše bilo s bivšim to je očiti znak da biste se trebali pokušati pomiriti.

4. Prioriteti vam nisu bili posloženi

Postoje želje i postoje potrebe. Potrebe su stvari bez kojih ne možete živjeti, a želje su ono što želite. Možda ste pomiješali ono što želite – zgodnog frajera, puno novaca, zabavan život – s onim što vam je potrebno – netko tko će vas podupirati emotivno i financijski, brinuti se za vas i razumjeti – što znači da vam prioriteti nisu bili posloženi.

Ako se vaše stanje svijesti razvilo u tom smislu i ako vas je bivši činio sretnom veza bi mogla biti vrijedna pomirenja.

5. Imali ste 'stroge' životne planove
Život ne možete uvijek planirati bez obzira koliko to željeli. To, između ostalog, znači da ne možete uvijek planirati kada biste željeli da vas netko zaprosi, da se vjenčate i imate djecu. Možda vaš 'strogi' životni plan nije u tom trenutku odgovarao vašem partneru pa ste se odlučili pronaći nekog novog.

Međutim, shvatili ste da nitko nije poput vašeg bivšeg i počinjete vjerovati da ste ostavili muškarca koji bi mogao biti onaj pravi.

Ako ste imali super vezu i shvatili da ste možda bili nerazumni oko nekih pitanja, razmislite o tome želite li oboje isto i možete li početi ispočetka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju