Bilo da ste u potrazi za izgradnjom vlastitog stila ili želite probati nešto novo, postoje jednostavni koraci koji će poboljšati vaš stil odijevanja

1. Upoznajte svoj oblik tijela
Prvi korak u kreiranju savršenog osobnog stila jest razumijevanje svog oblika tijela. Na taj način olakšat ćete si izbor odjeće jer ćete znati što laska vašoj figuri, a što ne. Također savjetujemo da pozovete iskrenu prijateljicu koja će vam pomoći tijekom izbora odjeće i u donošenju konačne odluke.

Obratite pažnju na poznate i slavne osobe koje imaju sličan oblik tijela kao i vi i gledajte koje odjevne kombinacije biraju.

2. Pronađite svoj zaštitni znak
Većina ikona stila ima svoj modni potpis kojim se ističe.To može biti jedan modni dodatak, uzorak ili make-up koji se ponavlja. Primjerice, Anna Wintour poznata je po svojim sunčanim naočalama, stoga i vi dajte mašti na volju i odaberite svoj zaštitni znak.

3. Investirajte u odjevne komade koje ćete nositi uvijek iznova
Uspješan i prepoznatljiv osobni stil nešto je što ćete nositi godinama, tako da bi vaš fokus trebao biti na nošenju stvari koje volite nositi. Primjerice, mjesec dana u određeni dio ormara izdvajajte odjeću koju ste tijekom tog mjeseca nosili kako biste brzo shvatili što je temelj vaše garderobe.

Ako primijetite da su traperice vaš omiljeni odjevni predmet, prilikom iduće kupovine posebnu pažnju odvojite upravo za traperice.

4. Pronađite pravu nijansu boje
Baš kao i pronalaženje siluete koje vam odgovara, razmišljate i o idealnoj boji odjeće prema tipu kože, boji očiju i kose. Bitno je pronaći nijansu koja vama odgovara najbolje i koje će "oživjeti" vaš cjelokupni izgled.

5. Pronađite svoju modnu inspiraciju
Inspirirajte se modnim kombinacijama koje su za vas ikone stila. Modno vas nadahnuti mogu druge žene, modne blogerice, holivudske dive poput Marlene Dietrich ili obične djevojke svojim dostupnim street style kombinacijama.

6. Napravite reviziju ormara
Ključ za kreiranje osobnog stila jest organiziran ormar. Sortirajte svu svoju odjeću i dobro razmislite koji segment garderobe zaista trebate obnoviti. Proučite koje odjevne komade čuvate, a nikada ne nosite, te se odmah riješite nekorištenih stvari kako biste napravili mjesta za nove stvari.

7. Kreirajte svoju ''uniformu''
Riječ ''uniforma” može zvučati dosadno, ali ima je svaka ikona stila, bilo da je nosi tijekom vikenda, na poslu ili svaki dan. Riječ je idelanoj odjevnoj kombinaciji za koju znate da se možete osloniti na nju u svakoj prilici, što ne znači da uvijek mora izgledati isto.

Možete se poigrati s modnim dodacima i izgledati besprijekorno jer je to vaša dobitna kombinacija na koju se uvijek možete osloniti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju