Svaka majka želi biti savršena, no savršenstvo ne postoji i to je sasvim u redu. Odgajanje djece nije nimalo lako, a svaka mama nastoji dati sve od sebe i to je ono što je najvažnije. Donosimo sedam mitova o majčinstvu na koje trebamo zaboraviti

1. Dobra mama nikad nije ljuta na svoju djecu
Kada dijete napravi nešto loše, sasvim je ljudski da se mama u takvoj situaciji naljuti. Ljutnja najčešće proizlazi iz osjećaja zabrinutosti koji je potpuno normalan.

2. Djeca dobre mame nikad ne plaču
Još jedno nerealno očekivanje. Naravno da djeca plaču i to po nekoliko puta na dan, čak i kada im baš ništa ne fali.

Odgajanje djece nije nimalo lako, a najvažnije je to što svaka mama uvijek nastoji dati sve od sebe

3. Dobra mama sebe stavlja na zadnje mjesto
Upravo suprotno. Naravno da su djeca i obitelj na prvom mjestu, ali to ne znači da mama treba sebi biti na zadnjem. Važno je da mama iskoristi koji trenutak samo za sebe i vodi brigu o sebi.

4. Dobra mama pronalazi radost u svakom trenutku
Ovo je stvarno nemoguće jer niti jedna osoba nije tako "programirana". Postoji cijeli spektar osjećaja kroz koji prolazimo tijekom dana i svaka minuta jednostavno ne može biti ista.

5. Djeca dobre mame nikad nisu bolesna
Svako dijete se kad tad razboli. To je neizbježno i sasvim normalna stvar s kojom se baš svaka mama suočava.

6. Dobra mama uvijek zna što njena djeca žele
Postoje različite vrste djetetovog plača i ponašanja koje mama može prepoznati, ali nije moguće da mama baš u svakom trenutku može pretpostaviti što njena djeca točno žele.

7. Dobra mama je uvijek savršeno organizirana
Očekivati savršenu organizaciju i planiranje stvarno je nerealno jer su nepredvidljive situacije učestali dio naše svakodnevice. Zbog toga ne možemo uvijek imati sve pod svojom kontrolom.