Svaka majka želi biti savršena, no savršenstvo ne postoji i to je sasvim u redu. Odgajanje djece nije nimalo lako, a svaka mama nastoji dati sve od sebe i to je ono što je najvažnije. Donosimo sedam mitova o majčinstvu na koje trebamo zaboraviti

1. Dobra mama nikad nije ljuta na svoju djecu
Kada dijete napravi nešto loše, sasvim je ljudski da se mama u takvoj situaciji naljuti. Ljutnja najčešće proizlazi iz osjećaja zabrinutosti koji je potpuno normalan.

2. Djeca dobre mame nikad ne plaču
Još jedno nerealno očekivanje. Naravno da djeca plaču i to po nekoliko puta na dan, čak i kada im baš ništa ne fali.

Odgajanje djece nije nimalo lako, a najvažnije je to što svaka mama uvijek nastoji dati sve od sebe

3. Dobra mama sebe stavlja na zadnje mjesto
Upravo suprotno. Naravno da su djeca i obitelj na prvom mjestu, ali to ne znači da mama treba sebi biti na zadnjem. Važno je da mama iskoristi koji trenutak samo za sebe i vodi brigu o sebi.

4. Dobra mama pronalazi radost u svakom trenutku
Ovo je stvarno nemoguće jer niti jedna osoba nije tako "programirana". Postoji cijeli spektar osjećaja kroz koji prolazimo tijekom dana i svaka minuta jednostavno ne može biti ista.

5. Djeca dobre mame nikad nisu bolesna
Svako dijete se kad tad razboli. To je neizbježno i sasvim normalna stvar s kojom se baš svaka mama suočava.

6. Dobra mama uvijek zna što njena djeca žele
Postoje različite vrste djetetovog plača i ponašanja koje mama može prepoznati, ali nije moguće da mama baš u svakom trenutku može pretpostaviti što njena djeca točno žele.

7. Dobra mama je uvijek savršeno organizirana
Očekivati savršenu organizaciju i planiranje stvarno je nerealno jer su nepredvidljive situacije učestali dio naše svakodnevice. Zbog toga ne možemo uvijek imati sve pod svojom kontrolom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju