Ukusni i vrući napitak od đumbira utoplit će "hladne" kosti i pomoći vam da se oduprete prehladama i mnogim drugim boljkama.


Sastojci:

grumen svježeg đumbira
1 litra obične vode
nekoliko žličica domaćeg meda
1 limun

Priprema:
Ogulite korijen đumbira i narežite na tanke kriške.

Vrući napitak od đumbira utoplit će 'hladne' kosti i pomoći vam da se oduprijete prehladama i mnogim drugim boljkama

Stavite đumbir u lonac i prelijte ga vodom, pa stavite da kuhajte ovaj aromatični korijen barem 15 do 20 minuta na umjerenoj temperaturi.

Nakon toga maknite s vatre i pustite da odstoji još barem 5 minuta.
Odvojite đumbir od tekućine, tekućinu zasladite domaćim medom i zakiselite limunom po želji i pijte vruće.

Razlozi zbog kojih biste trebali skuhati napitak od đumbira:

1. Osnažuje tijelo i jača imunitet

2. Ubrzava oporavak ako ste bolesni

3. Smiruje mučninu i nervozu u želucu

4. Blagonaklono djeluje na živčani sustav

5. Potiče probavu i rad crijeva, pa smanjuje nadutost

6. Potiče cirkulaciju

7. Utoplit će vas bolje od najdeblje zimske dekice