Sa samo dva sastojka moguće je napraviti sirup koji ima cijeli niz koristi za zdravlje. Ta su dva sastojka mladi zeleni orah i med, koji zajedno čine moćan spoj na kojem će vam vaše tijelo biti zahvalno.

Naime, mladi zeleni orah, koji je, između ostalog, bogat vitaminom C, spojen s medom postaje dio kombinacije koja pomaže boljem radu štitnjače, pročišćavanju jetre, želuca i krvi, ali i kod bolesti grla i respiratornog trakta.

Osim toga, redovita konzumacija sirupa pridonijet će jačanju imuniteta, ublažiti tegobe uzrokovane menopauzom te pomoći kod pretilosti. Pomoć kod anemije još je jedna od cijelog niza dobrobiti ovog spoja.

Sastojci za izradu sirupa od oraha i meda:

  • 40 mladih zelenih oraha
  • kilogram meda

Priprema

  1. Mlade zelene orahe operite i osušite, a onda ih narežite na polovine ili četvrtine.
  2. Narezane orahe stavite u teglu i prelijte medom.
  3. Zatvorena tegla zatim neka odstoji 40 dana na svjetlom mjestu. Mješavinu povremeno protresite, ali bez otvaranja tegle.
  4. Tijekom 40 dana u posudi će se napraviti sirup tamne boje zahvaljujući ljekovitom soku koji će orasi otpustiti u med.
  5. Orahe zatim možete izvaditi iz sirupa koji je spreman za upotrebu.
  6. Dovoljno je svako jutro natašte konzumirati jednu žličicu pripravka, a njega je najbolje čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Napomena: Prilikom rezanja oraha na ruke stavite rukavice jer će vam inače prsti pocrnjeti.

Pročitajte i ostale prirodne recepte:

Lijek za upalu mjehura Upala mjehura: Moćni prirodni antibiotik koji uvijek pomaže Maslina I Biblija ih spominje: Pet ljekovitih svojstava maslinova lišća Lovor vam može pomoći u ublažavanu kašlja Recept za prirodan sirup pred kojim će pokleknuti i najuporniji kašalj Čaj od đumbira Šalica puna zdravlja: Najlakši i najbolji recept za čaj od svježeg đumbira Češnjak Moćni saveznici imuniteta: Osam najboljih antibiotika iz prirode

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju