Čini vam se da je sreća negdje daleko? E pa niste u pravu! Sreća je odmah tu pored vas i u vama i može vas 'zapljusnuti' u svega 30 sekundi. Isprobajte osam 'dizalica' koje će vam ekspresno popraviti raspoloženje i učiniti vas sretnijima

1. Smiješite se
Neka osmijeh krasi vaše lice i kada ste sami i kada gledate ili razgovarate s drugom osobom. Tako ćete se osjećati više povezanima s ljudima oko sebe što će vas pak ispuniti osjećajem sigurnosti i opuštenosti.

2. Uspravite se
Uspravno držanje ne samo da vas čini vitkijima nego i veselijima. Držite li se uspravno imat ćete više samopouzdanja što je pozitivan osjećaj i oblik sreće.

Dio novca koji ste mislili potrošiti na krpice potrošite na ulaznicu za koncert, izložbu, utakmicu,... Trošenje na događaje s kojih ćete imati trajnu uspomenu puno više će vas usrećiti

3. Porazgovarajte s neznancem
Razmijenite li s konobarom par riječi dok vam donosi kavu, iz kafića ćete izići bolje raspoloženi nego da niste s njime porazgovarali. Isto vrijedi i za čavrljanje s neznancem s kojim čekate u redu u banci, sa ženom koja isto čeka red kod frizera,...

4. Zauzmite se za nešto
Potpišite peticiju, podržite neku organizaciju, donirajte... Posvetite li se nečemu u što vjerujete i što je za opće dobro osjećat ćete se ispunjenije i sretnije.

5. Napravite dobro djelo
Dok idete ili se vraćate s posla, obavljate nešto po gradu odvojite 30 sekundi i kupite beskućniku kruh, nahranite macu lutalicu i slično. Čineći mala dobra djela mičemo fokus sa samih sebe i posvećujemo se drugima zbog čega se razina hormona sreće može vinuti u nebesa.

6. Potrošite novce na uspomenu
Dio novca koji ste mislili potrošiti na krpice potrošite na ulaznicu za koncert, izložbu, utakmicu,... Trošenje na materijalne stvari puno nas manje usrećuje od trošenja na događaje s kojih ćemo imati trajnu uspomenu.

7. Recite 'hvala'
Ljudi koji često govore 'hvala' više su entuzijastični i zainteresirani za svijet oko sebe te su ljubazniji i spremniji pomoći drugima. Za trenutno poboljšanje raspoloženja mislite na nešto na čemu ste zahvalni. To će vam dati širu perspektivu o sreći.

8. Zagrlite nekog

Grljenje u nama budi osjećaj topline prema drugoj osobi. Traje li zagrljaj duže tijelo će početi proizvoditi hormon oksitocin, odgovaran za dobro raspoloženje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju