Bez obzira na stvarnu visinu u centimetrima, neke žene izgledaju više nego što uistinu jesu, a njihova tajna nije samo u uspravnom držanju, nego i u odabiru odjeće. U nastavku donosimo odjevne komade koje biste svakako trebale uvrstiti u garderobu ako želite usavršiti tu modnu optičku iluziju.

Galerija Suknja visokog struka, Mango, 199 kuna Štikle boje kože, Pura Lopez (Karla), 990 kuna Cipele sa špičastim vrhom, Ecco, 1099 kuna +4 Kraća haljina, Reserved, 179 kuna

1. KOMADI VISOKOG STRUKA

Ako nosite midi suknje ili suknje pencil kroja, neka to budu modeli visokog struka. Stvorit će se iluzija duljeg srednjeg dijela tijela. Isto vrijedi i za hlače.

2. CIPELE BOJE KOŽE

Stilisti će se složiti da su ove cipele najbolji odabir ako želite izgledati više. Za još bolji dojam kombinirajte ih s hlačama ili suknjama koje otkrivaju gležnjeve.

3. CIPELE SA ŠPICASTIM VRHOM

Ovakve cipele izduljuju stopala pa će se automatski i noge doimati duljima. Isto vrijedi i za ravne modele u špic.

Gležnjače, Bershka, 279 kuna Gležnjače, Bershka, 279 kuna (Foto: Bershka)

4. ODJEĆA KOJA PRATI TIJELO

Bez obzira na to koji je vaš omiljeni stil odijevanja, izbjegavajte oversized komade. Oni će samo naglasiti koliko ste niski. Ako odaberete haljinu koja nije strogo krojena, svakako se pobrinite da je u struku stisnete remenom.

5. MALO KRAĆE SUKNJE I HALJINE

Pod malo kraće ne mislimo na prekratke jer se neke žene i ne osjećaju ugodno u suknji ili haljini mini kroja. Neka bude malo iznad koljena jer će tako noge, tj. cijela figura izgledati više.

6. OVE JESENI I ZIME NOSITE DOLČEVITU

Dolčevita će izdužiti vrat, što će ponovno dodati centimetre cijelome tijelu. Najbolje funkcioniraju tanki jednobojni modeli.

7. ČIZME DO KOLJENA ZAMIJENITE GLEŽNJAČAMA

Omiljene i ove jeseni, popularne gležnjače uvijek su bolja varijatna od čizmi do koljena koje nažalost režu noge napola.

8. HLAČE DO PODA

Odličan odabir mogu biti i hlače koje sežu gotovo do poda. Osim što će se noge činiti duljima nego što jesu, ovaj model sakrit će i vašeg modnog pomoćnika koji nas dodatno izdužuje - vrtoglave potpetice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju