Kada temperature prelaze 30 stupnjeva, većina ljudi ima problema sa spavanjem. Kako biste ohladili prostoriju u kojoj boravite donosimo vam nekoliko jednostavnih savjeta uz pomoć kojih se možete ohladiti

1. Koristite aloe vera gel
Poznato je da aloe vera hladi kožu, a pogotovo ako tubu s ovim proizvodom držite u hladnjaku. Namažite se aloe vera gelom prije spavanja kako biste se osvježili i još k tome imali super mekanu kožu kada se ujutro probudite. Bilo koji losion koji sadrži taj čarobni sastojak je dobrodošla zamjena.

2. Isključite električne uređaje u sobi
Svaka najmanja sitnica pomaže u rashlađivanju prostorije kada vladaju nesnošljive vrućine. Laptopi, kompjuter, TV ili radio dodatno zagrijavaju prostor dok su uključeni.

Laptopi, kompjuter, TV ili radio dodatno zagrijavaju prostor dok su uključeni.

3. Bocu vode smjestite na ''hladne točke'' tijela
Najbolja mjesta su stražnja strana koljena i gležnjevi, zapešća, vrat i laktovi. Pritisnite bocu na ove "hladne točke" tijela i tako se osvježite na velikim vrućinama.

4. Spavajte u pamučnim pidžamama
Spavati nag po velikoj vrućini može se činiti sjajnom idejom, no zapravo vam neće biti tako udobno jer zapravo nema barijere koja bi upila vaš znoj.

5. Jedite često, ali male količine hrane
Trebali biste izbjegavati konzumacije previše bjelančevina tijekom velikih vrućina jer je poznato kako oni ubrzavaju metabolizam i tako zagrijavaju vaše tijelo.

6. Tuširajte se mlakom vodom
Može biti jako primamljivo uskočiti pod hladan tuš tijekom ljetnih dana, ali pametnije je otuširati se mlakom vodom jer na taj način je lakše postići optimalnu temperaturu tijela.

7. Kraj kreveta držite pumpicu/raspršivač za vodu
Ovo nije revolucionarna metoda, ali je praktična i efikasno rješenje kada vas usred noći oblije znoj od paklene vrućine.

Pročitajte i 7 pravila uz koja ćete lakše preživjeti +40 celzijevaca.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju