Tijekom blagdana neki ljudi nepromišljeno nabavljaju kućne ljubimce. Neki ih kupuju, a neki udomljuju.

Zato su studenti Visokog učilišta Algebra u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu snimili spot koji promiče odgovorno udomljavanje pasa. Iza spota stoje Mia Rajda, studentica dizajna vizualnih komunikacija, i Leo Vitasović, student multimedije.

Bili smo šokirani kad smo doznali da se neki psi u skloništa vraćaju nakon blagdana

U sklopu kolegija Film, video i televizija koji drži profesor Robert Krivec, svaki semestar radimo jedan projekt, to jest reklamu. U ovom semestru nismo željeli napraviti tipičnu božićnu reklamu, nego ukazati na činjenicu da neka živa bića postaju neželjeni darovi. Bili smo šokirani kad smo doznali da se neki psi u skloništa vraćaju nakon blagdana. Svojim smo uratkom željeli osvijestiti ljude o činjenici da su psi živa bića, a ne igračke, kazala je Mia Rajda.

Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba, u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu, zahvalio je studentima na angažmanu i poželio da njihov spot vidi što više ljudi. Pojasnio je kako Sklonište u ovom razdoblju ne obustavlja udomljavanje pasa, nego dodatno provjerava namjere i mogućnosti potencijalnih udomitelja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju