U nedjelju će u domovima diljem zemlje središnji dio blagovaonskog stola postati adventski vijenac. Radi se o blagdanskom ukrasu koji je s vremenom postao neizostavan dio božićne tradicije, a iza kojeg se krije i posebna simbolika.

Svaka svijeća na adventskom vijencu ima, naime, svoje posebno značenje, a prva koju ćemo upaliti 28. studenog, na prvu nedjelju došašća, simbolizira nadu i vjeru. Upravo su nada, vjera, optimizam i radost osjećaji koje u nama budi početak adventa.

Osim toga, prva nedjelja došašća je i prilika da budemo kreativni pa će u mnogim domovima zablistati adventski vjenčići koji su ručni rad vrijednih kretivaca.

Slika nije dostupna Čas posla: Sami izradite adventski vijenac koji će uljepšati svaki stol

Među tim kreativcima su i naše čitateljice koje su nas uoči početka adventa razveselile fotografijama svojih vijenaca. Predivne ideje pretvorene su u prava mala umjetnička djela koja će svaki dom i svaki blagdanski stol dodatno uljepšati.

Ideje za izradu adventskog vijenca - 12 Adventski vijenac: 15 ideja za kopiranje za sve one koji ga žele sami napraviti

U našoj galeriji na početku teksta možete i pogledati o čemu pričamo. U njoj smo sakupili adventske vijence naših čitateljica zbog kojih i sami jedva čekamo blagdane pred nama.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju