Nama je to nevjerojatno, ali činjenica je da se crni psi (puno) manje udomljavaju od drugih pasa.

Galerija

 

Skloništa za napuštene životinje prepuna su crnih pasa koji se zbog svoje boje dlake udomljavaju manje od drugih pasa. U svijetu je čak prepoznat "sindrom crnog psa", stigma koja prati crne pse i mačke zbog koje potencijalni udomitelji češće biraju životinje svjetlijih boja.

Nama je to nevjerojatno, ali činjenica je da se crni psi (puno) manje udomljavaju od drugih pasa.Nama je to jako čudno i teško za povjerovati jer mislimo da su crni psi posebni u svakom pogledu, baš kao i svaki drugi pas. Razmislite samo, na primjer, koliko mnogi od nas vole nositi crnu odjeću, a zašto onda mnogi crne pse vole manje?

Ovo je šest razloga zašto su crni pas tako posebni.

1. Njihove duboke, tople oči

Možda zbog kontrasta, oči crnog psa čine se naročito dubokima i punima duše. Kada vas pogleda tim toplim smeđima okicama, imate osjećaj kao da vam gleda u dušu. I to je vjerojatno zaista tako.

2. Najbolji psi za obitelj
Neke od najboljih obiteljskih pasmina pasa dolaze u crnoj, poput labrador retrivera, mopsa, newfoundlanda, koker španijela, pudlice i doge. U skloništima za napuštene životinje mogu se naći brojni križanci ovih pasmina.

3. Crno krzno mijenja boje
Krzno crnih pasa uvijek izgleda sjajno i raskošno, naročito nakon dobrog četkanja. Osim toga, njihovo crno krzno ponekad kao da mijenja boje – nekad izgleda crveno ili plavo, a nakon dužeg gledanja možete primijetiti i druge boje skrivene u "tami", ovisno o tome kako se prelama svjetlost.

Hobbit u skloništu Dumovec čeka svoj novi dom
Hobbit u skloništu Dumovec čeka svoj novi dom (Foto: www.azilzagreb.com)


4. Dlaka se manje vidi na crnoj odjeći
Volite li nositi crnu odjeću, crna dlaka na njoj će se manje vidjeti – praktičan razlog koji nikako nije najvažniji, ali može se uzeti u obzir kada biramo psa za udomljavanje.


5. Dulje izgledaju čisti
Na crnoj dlaci prljavština se manje vidi nego na svijetloj pa svog crnog ljubimca nećete morati toliko često kupati. Naravno, bez obzira na to, potrebno ga je redovito kupati zbog higijene.

6. Puni su ljubavi
Da, kao i svi drugi psi, i crni psi puni su ljubavi, pogotovo zbog toga jer provedu više vremenu u skloništu od svjetlijih pasa. I zato će, kada pronađu dom, biti posebno zahvalni i voljet će svoju obitelj najviše na svijetu.

Funny u skloništu Dumovec čeka svoj novi dom
Funny u skloništu Dumovec čeka svoj novi dom (Foto: www.azilzagreb.com)