I dok uzbuđenje pred 92. dodjelu Oscara raste, kao i zanimanje što li će slavne dame odjenuti za ovu najglamurozniju svečanost, prisjetili smo se koji se to modni promašaji s crvenog tepiha najprestižnije filmske nagrade najviše pamte.

 

Osim ljubiteljima filmske umjetnosti, dodjela Oscara uvijek je i zanimljiva i ljubiteljima mode te svima onima koji žele vidjeti kakve će kreacije nositi zvijezde na crvenom tepihu. Ove godine sigurno će se s puno pažnje gledati modna izdanja glumica nominiranih za Oscara, poput Scarlett Johansson, Charlize Theron, Renée Zellweger i Margot Robbie. U noći s nedjelje na ponedjeljak 10. veljače vidjet ćemo plejadu najglamuroznijih i najskupljih toaleta, neke od njih naći će se na listi najbolje odjevenih, a neke na onoj puno manje poželjnoj listi – najlošije odjevenih.

Jennifer Lopez Jennifer Lopez: (Pre)dobro krojena haljina u kojoj se teško kretala čak i latino diva

Ipak, neki se modni promašaji s oskarovskog crvenog tepiha posebno pamte. Sjećamo se famozne labud-haljine islandske pjevačice Björk na dodjeli 2001. godine. Tu zapamćenu kreaciju kreirao je makedonski dizajner Marjan Pejoski, koji je napravio još dvije kopije jer se haljina nije mogla prati niti kemijski čistiti.

10 najbolje odjevenih holivudskih dama na crvenom tepihu ovogodišnjih Oscara Najbolje haljine - 6 Najbolje haljine - 7 Najbolje haljine - 5 +7 Najbolje haljine - 8

Björk se pamti kao jedan od najvećih flopova, ali oskarovski crveni tepih vidio je još dosta modnih promašaja zbog kojih se pitamo "Ali zašto, cure?". Čija su to promašena izdanja ostala zabilježena u povijesti Oscara, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju