Predstava Zagrebačkog kazališta mladih, "Alisa u zemlji čudesa " namijenjena je za djecu ali i odrasle. Priča je to o malenoj djevojčici Alisi koja padom u zečju rupu dospijeva u neobičan svijet gdje žive nevjerojatna bića

Knjiga dječje fantastike "Alisa u zemlji čudesa" nastala je prije 153 godine, a napisao ju je engleski književnik Charles Lutwidge Dodgson, poznatiji pod pseudonimom Lewis Carroll.

Adaptaciju slavnoga romana za potrebu predstave potpisao je dramski pisac Ivor Martinić uz dramaturšku obradu Tamare Kučinović i Ivane Đule. Redateljsku palicu preuzela je Renata Carola Gatica.

Predstava Zagrebačkog kazališta mladih uči djecu i podsjeća roditelje koliko je teško odrasti i čega se sve moraju odreći i pod koju cijenu prilikom tog prirodnog procesa.

Predstava uči djecu i podsjeća roditelje koliko je teško odrasti.

Priča o djevojčici Alisi koja pada niz zečju rupu i dospijeva u fantastični svijet naseljen najnevjerojatnijim tvorenjima osvaja djecu diljem svijeta već više od 150 godina.

Fantastičan narativni tok romana, originalno poigravanje s logikom i kritički od nos prema tretiranju djece u društvu inspirativan je i za brojne umjetnike, pa su tako nastale bezbrojne adaptacije romana u različite medije, napisao je pisac Martinić o predstavi.

Neobičnu i hipnotičku glazbu u predstavi osmislili su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, a kreativne i maštovite kostime napravili su dvojac Decker i Kutić.
U predstavi glume Anđela Ramljak, Hrvojka Begović, Barbara Prpić, Marica Vidušić, Rakan Rushaidat, Dado Ćosić, Edvin Liverić, Vedran Živolić, Sreten Mokrović, Petar Leventić, Tina Orlandini, Mateo Videk i Robert Budak.

Poučna, vizualno i glazbeno atraktivna predstava namijenjena djeci od 7 godina starosti, pa na dalje.

Predstava "Alisa u zemlji čudesa" se može pogledati u ZKM  8. i 14. 4. 2018. godine u 11 sati. U videu možete pogledati najavu predstave.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju