Da nikome nije lako istopiti trudničke kilograme najbolje pokazuje Ana Gruica, koja je prvi put postala majkom 20. kolovoza ove godine. Splitska glumica i manekenka pazila je na svoju prehranu i zdravlje tijekom blaženog stanja, a to čini i nakon poroda vješto kombinirajući zdrave navike u svoju korist

Ana Gruica se nakon babinja, točnije 41. dan od poroda bacila na borbu s viškom trudničkih kilograma. Na dan poroda težila je 85 kilograma, nakon poroda imala je deset kilograma manje, a danas teži 73 kilograma, što je prema njenoj računici 6-7 kilograma viška.

'E sad će netko reći – koja sretnica. I ja ću reći – točno. Zadužena genetika, no i stare navike treniraju imaju svoje prste u trenutnom stanju koje nije loše, ali naravno može biti kudikamo bolje,' piše splitska glumica u svom blogu gdje je podijelila što planira jesti, kako vježbati i živjeti da bi se riješila viška kilograma.

Majka Marata Ivana jutro obično započinje obrokom s više ugljikohidrata kao što su zobene pahuljice ili integralni kruh s voćem i jogurtom. Za ručak jede meso i ribu na lešo s mnogo povrća, a za večeru to obično bude posni sir ili kakva salata od tune i jaja. Za međuoobroke prefeira bademe, orahe i drugo orašasto voće.

'Koliko god suludo i nemoguće zvučalo trebalo bi jesti pet obroka dnevno. Tri glavna obroka plus dva mala kako vi metabolizam stalno radio,' priznaje na blogu. Porcije su obično veličine šake, a pije i do četiri litara tekućine dnevno – običnu vodu, te prirodne čajeve za dojenje bez dodatka šećera.

Po njenim Facebook statusima vidljivo je da splitska glumica ima kritične trenutke, te da ponekad zgriješi. Glavno iskušenje joj je čaša vina uz večeru, slatkiši i čokolade.

 


Osim gubitka kilograma, Ana Gruica želi učvrstiti tijelo i mišiće koji su se značajno opustili tijekom čuvanja trudnoće. Stoga se vratila povremenim treninzima u teretani – vježba na orbitreku, bavi se brzim hodom na traci, čučnjevima, sklekovima i iskoracima koje kombinira s istezanjem u domu te dugim šetnjama sa sinčićem.

'(Važno je) paziti da se ne preforsiramo jer će prenaporni treninzi stvoriti mliječnu kiselinu u tijelu koja će se apsorbirati u majčino mlijeko. Mogli bi umjesto ugode dobiti vrišteće dijete,' upozorava Ana Gruica u svom blogu.

 

 

Nova vizura grada u obiteljskom aranžmanu. Kasnoljetni đir po Sustipanu...Mmmmmmm.... ;) #optikaM #illesteva #MysticLightCollection

Posted by Ana Gruica on 13. rujan 2015

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju