Andrea Bocelli, jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, proslavit će tri desetljeća karijere koncertom u pulskoj Areni 30. kolovoza čime se nakon gotovo dvadeset godina vraća na jednu od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom, najavili su organizatori koncerta Charm Music.

Andrea Bocelli, koji je do sada u svijetu prodao više od 90 milijuna primjeraka svojih izdanja, u pulskom je amfiteatru nastupio 2005. godine.

U svijetu prepoznat kao predvodnik talijanske vokalne tradicije, Andrea Bocelli rođen je u Toscani. Pjevačko umijeće usavršavao je pod vodstvom mentora Franca Corellija, a proslavio se pobjedom na glazbenom festivalu Sanremo 1994. godine. Istodobno je započeo i klasičnu karijeru, izvodeći remek-djela iz opernog repertoara, te se probio na međunarodnu scenu, podjednako osvojivši ljubitelje opere, ali i pop publiku.

Tijekom godina Bocelli je nastupao na svim značajnim svjetskim pozornicama te izdao 17 studijskih albuma, a album "Sì" iz 2018. bio je na prvom mjestu britanske i američke ljestvice albuma te je postao Bocellijev prvi album koji se popeo na vrh ljestvice u obje zemlje.

Matea Leko priprema posebnu glazbenu priču za Valentinovo Glazbena čarolija za Valentinovo: Pijanistica Matea Leko održat će koncert uz posebne goste

Njegov zadnji album "Believe" iz 2020. "duhovna je autobiografija" koja sadrži poznate pjesme poput "You'll Never Walk Alone" i "Amazing Grace" te originalne pjesme koje su, među ostalima, skladali sam Bocelli i Ennio Morricone.

Grace Jones stiže u Zagreb Glazbena diva Grace Jones priprema veliki ljetni koncert u Zagrebu

Gossip prvi put nastupa u Hrvatskoj Gossip prvi put u Hrvatskoj na 16. INmusic festivalu

Bocelli je 2010. godine dobio svoju zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih, tijekom karijere šest je puta nominiran za nagradu Grammy i šest puta za nagradu Latin Grammy. Nastupao je, uz ostalo, za četvoricu predsjednika SAD-a, trojicu papa, britansku kraljevsku obitelj te na svečanostima otvaranja Olimpijskih igara i u drugim prigodama. (Hina)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju