Danas se službeno otvara Europsko prvenstvo u nogometu na kojem će hrvatska reprezentacija pokušati ostvariti što bolji plasman. Očekivanja nacije su velika, svi se nadamo da je ispred nas uzbudljivih mjesec dana i da naši dečki idu do kraja.

Galerija Slaven Zambata s fotografijom legendarne zlatne Dinamove momčadi koja je osvojila Kup velesajamskih gradova Slaven Zambata Zlatko Cico Kranjčar +10 Zlatko Cico Kranjčar

Nogometna ludnica samo što nije počela, a to se najlakše primijeti po činjenici da se na svakom koraku vode razgovori o prvenstvu. Ima tu i laganijih rasprava, poput onih o najzgodnijim nogometašima.

Kada biste morali reći tko je najzgodniji hrvatski nogometaš svih vremena, koga biste odabrali?

Slaven Zambata s fotografijom legendarne zlatne Dinamove momčadi koja je osvojila Kup velesajamskih gradova Slaven Zambata s fotografijom legendarne zlatne Dinamove momčadi koja je osvojila Kup velesajamskih gradova (Foto: Davor Pongračić/Cropix)

Starije generacije sjećaju se legendarnog dinamovca Slavena Zambate. Upravo je on predvodio momčad dinama u osvajanju Kupa velesajamskih gradova 1967. godine.

Slaven Zambata Slaven Zambata (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Žene su obožavale još jednog legendarnog dinamovca, Zlatka Cicu Kranjčara. U Dinamo je došao 1966. s 10 godina, a njegova prva utakmica u prvoj postavi bio je Vječni derbi protiv Hajduka 1974. godine.

Zlatko Cico Kranjčar Zlatko Cico Kranjčar (Foto: Cropix)

Cico 1983. iz Dinama odlazi bečki Rapid, a 10 godina kasnije završava igračku karijeru. Od 2004. do 2006. bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Zlatko Cico Kranjčar Zlatko Cico Kranjčar (Foto: Zlatko Cico Kranjčar/Cropix)

I njegov sin Niko je miljenik pripadnica ljepšeg spola. Dokazale su to i naše čitateljice kada su ga u svojevremeno u anketi proglasile najzgodnijim Hrvatom svih vremena. Tu titulu kasnije mu je oduzeo Goran Višnjić.

Niko Kranjčar Niko Kranjčar (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Naravno, i u novoj generaciji nogometaša već postoje favoriti kada je u pitanju izgled. Primjerice, mladi reprezentativac Joško Gvardiol, branič Manchester Cityja. Njega su naše čitateljice 2022. proglasile najzgodnijim debitantom na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru.

Joško Gvardiol Joško Gvardiol (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

U galeriji razgledajte fotografije preostalih kandidata za najzgodnijeg hrvatskog nogometaša svih vremena, a onda u anketi dajte glas svom favoritu.

Euro 2024. pratite na portalu gol.hr.

Vedran Ćorluka Vedran Ćorluka (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Najzgodniji hrvatski nogometaš svih vremena je...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju