Uskoro će se u New Yorku održati jedno od najvažnijih svjetskih modnih događanja. Naravno, to je Met Gala za koju je tradicionalno rezerviran prvi ponedjeljak u mjesecu svibnju. U sklopu ove grandiozne večere, svake godine skupljaju se sredstva za Kostimografski institut muzeja Metropolitan.

Galerija Neutralan pulover uvijek je dobra investicija Klasična suknja ili hlače baza su ženske garderobe Dobar kaput zlata vrijedi +4 Street style izdanje

Za popis gostiju zadužena je Anna Wintour. Najpoznatija žena u svijetu mode od uzvanika sigurno očekuje maštovitost jer je Met Gala prigoda koja slavi svaki aspekt modnog dizajna i pruža priliku za najodvažnije modne eksperimente.

Za razliku od glamuroznih i svečanih događanja, u svakodnevnim prigodama ipak ćemo posezati za jednostavnijim odjevnim komadima.

Vlatka Pokos na reviji brenda ELFS Vlatka Pokos opet dokazala da je omražena kombinacija Anne Wintour zapravo - savršena

Njihovu važnost prepoznaje i Wintour koja je u rubrici Go Ask Anna na YouTube kanalu magazina Vogue jednom prilikom odgovorila na pitanje kojih bi to komada svaka žena trebala imati u svom ormaru.

1. Pulover

Kao prvi modni adut za sve žene u pokretu s gustim rasporedom, Anna preporuča jednostavan pulover. On će se bez problema prilagoditi svim ostalim odjevnim komadima i idealan je za slojevito odijevanje.

Neutralan pulover uvijek je dobra investicija Neutralan pulover uvijek je dobra investicija (Foto: Profimedia)

2. Klasične hlače ili suknja

Ne treba previše objašnjavati važnost klasičnih hlača ili suknji u ženskom ormaru. To je osnova koju potom nadograđujemo drugim svevremenskim komadima.

Klasična suknja ili hlače baza su ženske garderobe Klasična suknja ili hlače baza su ženske garderobe (Foto: Profimedia)

3. Bazičan kaput

Dobar kaput zlata vrijedi i jedan je od onih komada koje kupujemo dugoročno, sa spoznajom da ćemo ga nositi godinama.

Dobar kaput zlata vrijedi Dobar kaput zlata vrijedi (Foto: Profimedia)

4. Cipele koje obožavate

Anna je više od dva desetljeća vjerna istom modelu cipela Manola Blahnika koje neprestano nosi u toplijem razdoblju godine.

Anna Wintour u svom omiljenom modelu manolica koje nosi više od 20 godina Anna Wintour u svom omiljenom modelu manolica koje nosi više od 20 godina (Foto: Profimedia)

5. Efektan komad nakita

Također je važno imati jedan komad koji je zabavan i drugačiji, uz koji se osjećate sjajno. Ako vam je to unutar budžeta, preporučam da to bude nevjerojatan komad nakita, zaključila je Anna.

Efektan komad nakita transformirat će vaše izdanje Efektan komad nakita transformirat će vaše izdanje (Foto: Profimedia)

Alton Mason Maneken u "vjenčanici": Ovo izdanje s Met Gale pomiče granice mode

Blake Lively na Met Gali 2022. A što nas čeka ove godine? 10 izdanja s Met Gale koja je teško nadmašiti

Jennifer Lopez u Ralph Laurenu na Met Gali 2023. - 2 Jennifer Lopez u haljini za koju je trebalo napraviti mjesta na tepihu Met Gale

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju