Na našem prvom Art experiencu u Swanky Baru sve je prštalo od kreativnosti, a jedna je naša čitateljica posebno oduševila umjetnika Emilija Maniera, pa je kući ponijela njegovo djelo inspirirano Francuskom i pivom sa stilom 1664 Blanc, a svoje je poklonila njemu.

  Galerija Daria Lorenzi Flatz Emilio Maniera nesebično je dijelio savjete. 1664 Blanc +17 Petra Gajšak

Na našem summer partyju inspiriranom umjetnošću odabrane čitateljice u ugodnoj atmosferi terase Swanky Bara imale su se prilike opustiti uz slikanje i uživanje u modernom pivu 1664 Blanc, suptilne gorčine i savršene harmonije citrusnih nota i začina, idealnog za ljeto i za sve one koji traže nešto više od klasičnih pivskih okusa.

Bila je to prilika za putovanje na neka opuštena mjesta, romantičan Pariz u kojem se štuje opuštanje u caféima, baš onako kako Francuzi to vole činiti poslije posla u društvu prijatelja i dobre kapljice.

Art experience by 1664 Blanc Art experience by 1664 Blanc Foto: Nova Studio

Poslijepodne na našem Art experiencu bilo je upravo to – opuštanje uz 1664 Blanc dok stvaramo idiličnu sliku onoga što za nas predstavlja Francuska. To osvježavajuće francusko pivo u kraljevskoj plavoj boci dokazalo je da svaku priliku čini elegantnijom i posebnom, od opuštenog druženja s prijateljicama pa do ovakvih druženja s nepoznatim osobama, jer potiče zajedništvo i uživanje.

Naših pet čitateljica sa svojim pratnjama ostavile su na ta dva do tri sata sve svoje brige te su pokazale svoju kreativnost na štafelajima, a koja je bila najuspješnija u tome, odlučio je naš domaćin, jedinstveni umjetnik Emilio Maniera, koji stvara pod umjetničkim imenom ManboTt.

Emilio Maniera Emilio Maniera Foto: Nova Studio

Na početku našeg druženja svi okupljeni mogli su svjedočiti umjetničkom performansu na kojem je naš umjetnik domaćin dovršavao svoje djelo jedinstvenom tehnikom graviranja, odnosno brušenja metala na kojem je posljednjih mjesec dana stvarao sliku tipičnog pariškog prizora – dvije prijateljice koje uživaju u 1664 Blancu s pogledom na Eiffelov toranj.

Naše čitateljice i svi ostali gosti imali su priliku inspirirati se njegovim dijelom ili stvoriti svoje djelo inspirirano Francuskom. Na terasi Swanky Bara na to umjetničko događanje došle su se družiti i poznate dame poput glumice Darije Lorenci Flatz, voditeljice Petre Gajšak i glumice Marije Kolb, koja je pokazala kako osim glumačkog i imitatorskog talenta ima i slikarski.

Marija Kolb sa svojim djelom Marija Kolb sa svojim djelom Foto: Nova Studio

Bilo je tu prizora na platnu zbog kojih smo odmah počeli planirati put u Francusku, od polja lavande i crnih mačaka, kavica u njihovim caféima i nezaobilaznim kroasanima do apstrakcija ili pak vjernih kopija Emiliove slike. Svako djelo bilo je posebno poput onih našeg umjetnika mentora, koji je nesebično svakoj od umjetnica dijelio savjete.

Taj inače bivši odbojkaš kaže da je između utakmica imao puno slobodnog vremena, pa je otkrio svoj umjetnički talent koji iskazuje jedinstvenim tehnikama na metalu. Graviranje, brušenje uz pomoć prirodnih uvjeta i oksidacije čine ManboTtova djela jedinstvenima u svijetu. Na nekima radi i do tri godine dok na njih ne stavi svoj potpis.

Na ovom koje je dovršavao pred svima nama radio je mjesec dana nanoseći na metal boju raznim tehnikama, od nanošenja prstima, prskanja kistom do skidanja boja brusilicom i brusnim papirom kako bi dobio sliku na metalu koja poput fotografije realno prikazuje uobičajen prizor na pariškim ulicama. Tom tehnikom ne koristi se niti jedan njemu poznat umjetnik na svijetu.

Art experience by 1664 Blanc Art experience by 1664 Blanc Foto: Nova Studio

Inspiracija je svugdje, kaže nam umjetnik, u fotografijama koje mu zapnu za oko ili događajima i prizorima u stvarnim životima koje želi pretočiti u slike napravljene od recikliranih materijala.

Za sve naše čitateljice na ovom našem umjetničkom događanju Emilio imao samo jedan savjet: "Nastojte zadržati autentičnost i uživati u trenutku stvaranja jer je to također putovanje osobnog otkrivanja."

Art experience by 1664 Blanc Art experience by 1664 Blanc Foto: Nova Studio

Po atmosferi i izrazima lica naših čitateljica smatramo da je svaka uživala u trenutku stvaranja kao što su uživale i u pravom ljetnom piću, pivu sa stilom 1664 Blanc, koje se zbog svojih osvježavajućih, voćnih, citrusnih nota svidjelo i onima koji inače pivo ne preferiraju.

No jedna je čitateljica oduševila umjetnika svojom autentičnošću te je kući ponijela njegov rad inspiriran tim francuskim pivom.

Art experience by 1664 Blanc - Emilio Maniera i pobjednica Evelina Vranić Art experience by 1664 Blanc - Emilio Maniera i pobjednica Evelina Vranić Foto: Nova Studio

Evelina Vranić inspirirala se svojim putovanjem u Pariz i malim caféima na njegovim ulicama te je naslikala upravo jedan takav. Emiliju se svidjela njezina originalnost i tehnike kojima se služila prihvaćajući i njegove savjete koje joj usput davao. Evelina je odlučila pokloniti svoje djelo svom mentoru kao uspomenu na taj događaj, a ona za njegovo već ima savršeno mjesto u svom stanu.

Hvala svim našim čitateljicama na trudu i prekrasnim umjetničkim djelima, a sve one koje nisu bile s nama u videu mogu pogledati kako nam je bilo i nadamo se da se vidimo na idućem događanju Art experience.

 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom 1664 Blanc po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju